Bèta van iOS 10.1 brengt nieuwe fotomodus voor iPhone 7 Plus

Rutger Otto
22 september 2016, 9:09
2 min leestijd
Bèta van iOS 10.1 brengt nieuwe fotomodus voor iPhone 7 Plus

Ruim een week nadat Apple iOS 10 uitbracht, verschijnt de nieuwe bèta voor ontwikkelaars en publieke testers. iPhone 7 Plus-bezitters kunnen daarmee de beloofde foto’s maken met Bokeh-effect.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10.1 bèta

De iOS 10.1 bèta lost vooral bugs op en brengt wat tweaks aan Apples nieuwe besturingssysteem. De grootste verbetering in de bèta is voor bezitters van een iPhone 7 Plus. Zij krijgen een extra functie voor de dubbele camera van het toestel, namelijk Portretmodus. Daarbij werken de twee camera’s samen om diepte op foto’s te creëren door de achtergrond van het gefotografeerde object wazig te maken. Dat heet een Bokeh-effect.

ios 10.1 bèta

Twee camera’s

De Portretfunctie is nog geen definitieve versie, mogelijk sleutelt Apple er nog aan voordat iOS 10.1 voor iedereen wordt uitgebracht. De nieuwe camera-optie is te vinden binnen de standaard Camera-app, waar hij tussen ‘Foto’ en ‘Vierkant’ is opgenomen. De gebruiker krijgt aanwijzingen om het beste scherptediepte-effect te krijgen. Zo moet je niet verder dan 2,5 meter van het onderwerp staan, anders zegt de camera dat je dichterbij of verder weg moet.

De twee camera’s kunnen met software de afstand meten tot verschillende objecten in beeld. Op die manier kan de telefoon het wazige effect aan foto’s toevoegen, waardoor plaatjes er in één keer een stuk professioneler uitzien.

iOS 10 is het nieuwe besturingssysteem voor Apples mobiele apparaten. Nieuw is onder meer dat widgets een grotere rol spelen, dat iMessage is vernieuwd en dat de Foto’s-app onder handen is genomen. Wat wij van iOS 10 vinden, lees je in onze review.

Andere bèta’s

Overigens heeft Apple inmiddels ook een nieuwe bèta uitgebracht voor macOS Sierra. In de nieuwe versie worden voornamelijk foutjes opgelost en verbeteringen doorgevoerd voor zaken die nog niet helemaal soepel werkten. Ook voor watchOS en tvOS kwamen nieuwe testversies uit.

Lees meer over iOS 10

Categorie: iOS
Device: iPhone 7 Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7 Plus
Apple iPhone 7 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen