Nu te downloaden: iOS 10 bèta 7 en 8

Wouter Nijsen
27 augustus 2016, 9:55
2 min leestijd
Nu te downloaden: iOS 10 bèta 7 en 8

Apple brengt de bètaversies voor iOS 10 in hoog tempo uit. Een week geleden konden we aan de slag met bèta 5 en 6, nu zijn bèta 7 en 8 te downloaden voor publieke testers en ontwikkelaars.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 bèta 7 en 8 uitgebracht

Publieke testers zijn bij iOS 10 bèta 7 aanbeland, die geen grote vernieuwingen met zich meebrengt, maar wel het mobiele besturingssysteem weer een stukje beter maakt. Het is opvallend dat Apple de testversies zo snel achter elkaar uitstuurt, maar mogelijk heeft dit te maken met het beveiligingsprobleem dat eerder deze week werd ontdekt.

ios 10

Ook voor ontwikkelaars is er weinig nieuws, al melden verschillende gebruikers dat voor hun niet mogelijk is om te updaten naar bèta 8. Wanneer ze in het Instellingen-scherm de update proberen te installeren, wordt de melding ‘Unable to Check for Update’ getoond. Het is dus goed om even te wachten totdat Apple de problemen heeft opgelost.

Eerder deze week bracht het bedrijf uit Cupertino ook iOS 9.3.5 uit. Deze beveiligingsupdate zorgt voor het stopzetten van spionagesoftware Pegasus, de malware die geïnstalleerd wordt door op een link te drukken, waarna ongemerkt je telefoon gevolgd wordt. Je downloadt iOS 9.3.5 door naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan en vervolgens de update te installeren.

De vernieuwingen van iOS 10

Met de bètaversies maakt Apple zich langzaam klaar voor de officiële release van iOS 10. Het nieuwe besturingssysteem wordt waarschijnlijk volgende maand na het iPhone 7-event officieel uitgebracht en brengt belangrijke vernieuwingen met zich mee.

Siri wordt bijvoorbeeld opengesteld voor ontwikkelaars, waardoor we de spraakassistent straks in allerlei apps kunnen gebruiken. Ook is het in iOS 10 mogelijk om je notificaties te lezen zonder je iPhone te hoeven aanzetten, maar gewoon door de telefoon op te pakken. Daarnaast wordt iMessage flink uitgebreid en kunnen we aan de slag met grotere emoji. In ons iOS 10-dossier lees je alles over het nieuwe besturingssysteem.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen