iOS 10 bèta 5 nu beschikbaar: 6 verbeteringen op een rij

Lars Paijmans
10 augustus 2016, 10:10
2 min leestijd
iOS 10 bèta 5 nu beschikbaar: 6 verbeteringen op een rij

Apple heeft een nieuwe bètaversie van iOS 10 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en publieke testers. We zetten hier de subtiele iOS 10 bèta 5-verbeteringen voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de 6 vernieuwingen in iOS 10 bèta 5

Met september aan de horizon komt de definitieve versie van iOS 10 steeds dichterbij, en daarmee worden de dingen die Apple toevoegt aan nieuwe bètaversies ook minder ingrijpend. In iOS 10 bèta 5 zien we vooral aanpassingen van bestaande elementen, in aanloop naar de lancering in september. Zal dit de laatste iOS 10-bèta zijn?

iOS 10 bèta 5

1. Donkere widgets

In het nieuwe widgetscherm kun je nu gemakkelijk de datum zien door van rechts naar links over je scherm te vegen. Ook zijn sommige widgets nu voorzien van een donkere achtergrond, wat de tekst een stuk leesbaarder maakt. Onder meer de widget van Google Maps heeft deze donkere achtergrond, terwijl die van Apple gewoon nog wit zijn.

2. Een nieuw vergrendelgeluid

Apple lijkt er nog steeds niet over uit te zijn wat het nieuwe geluidje wordt als je een iPhone vergrendelt. In eerdere bèta’s werd een nieuw geluid toegevoegd, gevolgd door een subtiele trilling die daarna weer weg werd gehaald. In iOS 10 bèta 5 is wederom een gloednieuw geluid te horen, dat wel iets doet denken aan het sluiten van een deur.

3. Nieuw ‘output’ icoon

In het Bedieningspaneel kom je een nieuw icoontje tegen om je verschillende audiobronnen te selecteren. De koptelefoon is vervangen door een AirPlay-achtig icoon met een driehoekje omringd door cirkels.

iOS 10 bèta 5

4. Home verdwijnt uit instellingen

De instellingen voor Home zijn verdwenen uit de algemene Instellingen-app. Logisch, want hier kon je niets mee doen. Op de iPad is deze functie gek genoeg nog wel aanwezig.

5. Download apps met Touch ID

Je kunt nu ook apps blijven downloaden uit de App Store met Touch ID als je de iPhone opnieuw hebt opgestart. Voorheen was je altijd verplicht om eerst je Apple ID wachtwoord in te typen, maar dat is vanaf nu dus niet meer nodig.

6. Harder toetsenbordgeluid

De geluidseffecten die je hoort als je een toets op het toestenbord indrukt lijken harder te zijn geworden. Gelukkig maar dat je deze functie ook gewoon uit kunt zetten door de geluidsschakelaar om te zetten.

Meer weten over iOS 10? Kijk dan in ons gloednieuwe iOS versies-overzicht waar je alles kunt lezen over het verleden, heden en de toekomst van iOS.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen