5 nieuwe functies en verbeteringen in iOS 10 bèta 3

Lars Paijmans
19 juli 2016, 9:24
2 min leestijd
5 nieuwe functies en verbeteringen in iOS 10 bèta 3

De belangrijkste verbeteringen van iOS 10 presenteerde Apple een paar weken geleden al, maar ook in de derde beta zijn weer wat interessante kleine verbeteringen toegevoegd. Hier zetten we ze voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 beta 3 nieuwe functies op een rij

Maandagavond is voor Apple altijd de avond om nieuwe bètaversies uit te brengen. Zo verschenen gisteren nieuwe versies van iOS 10, watchOS 3, tvOS 10 en macOS Sierra. Vooralsnog zijn deze alleen voor ontwikkelaars beschikbaar, maar we verwachten dat de bèta’s in de loop van de week ook voor publieke testers verschijnen. De uiteindelijke versies van de nieuwe besturingssystemen komen in de loop van september op de markt. Ook verscheen iOS 9.3.3 gisteravond voor iedereen.

iOS 10 beta 3

1. Trilling bij vergrendelen

De meest opvallende verandering van iOS 10 beta 3 heeft te maken met het vergrendelen van je iPhone. Zodra het toestel op slot gaat, voel je een kleine trilling via haptische feedback. Opvallend genoeg is deze functie alleen ingeschakeld als de iPhone niet op stil staat. Best gek, aangezien een trillend toestel natuurlijk geen geluid maakt.

2. Overzicht met Siri-apps

Apps krijgen vanaf iOS 10 toegang tot spraakassistent Siri. Dat is handig, maar het brengt ook wat vragen met zich mee op het gebied van privacy. In iOS 10 beta 3 wordt er een handig overzicht toegevoegd, waarin je in een oogopslag ziet welke apps er toegang hebben tot Siri. Deze kun je in dit overzicht ook direct beheren. In de Siri-instellingen staat dit overzicht onder het kopje ‘Appondersteuning’.

3. Nieuwe snelle acties tonen app-namen

3D Touch gaat een grotere rol spelen in iOS 10, alleen al omdat je ook apps zonder Snelle Acties nu kunt delen door er stevig op te drukken. Nieuw in iOS 10 beta 3 is de naam van de app die nu achter ‘Share’ verschijnt als je het app-icoon indrukt.

4. Nieuw toetsenbordgeluid keert terug

De eerste beta van iOS 10 introduceerde een gloednieuw geluidseffect als je een knop op het toetsenbord indrukte. Even wennen, maar in de tweede beta verving Apple dit nieuwe geluid met de traditionele toetsenbordklik. Het bedrijf lijkt er nog steeds over te twijfelen, want in de derde beta is het nieuwe geluid weer terug van weggeweest. Wij zijn er inmiddels in ieder geval al aan gewend.

iOS 10 beta 3

5. ‘Traditionele’ Touch ID optie

Nieuw in iOS 10 is de Press To Unlock-functie, waarmee je de homeknop indrukt om de iPhone te ontgrendelen. Handig als je de notificaties op je vergrendelscherm wilt lezen, en pas daarna het toestel ontgrendelt. In de Instellingen van iOS 10 beta 3 is nu wel de optie toegevoegd om Press to Unlock uit te schakelen, zodat je Touch ID weer kunt gebruiken zoals je dat in iOS 9 deed: leg je vinger op de sensor om de iPhone direct te openen. De functie zit verstopt bij de instellingen voor toegankelijkheid.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen