Dit zijn de 7 belangrijkste verbeteringen in iOS 10 bèta 2

Wouter Nijsen
6 juli 2016, 12:10
3 min leestijd
Dit zijn de 7 belangrijkste verbeteringen in iOS 10 bèta 2

Apple maakte gisteravond de tweede bèta van iOS 10 beschikbaar voor ontwikkelaars. De software brengt geen enorme verbeteringen, maar wel een aantal handige kleinere features. Dit zijn ze op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Dit is nieuw in iOS 10 bèta 2

Voordat iOS 10 officieel beschikbaar wordt voor het grote publiek, brengt Apple verschillende versies van de software uit voor ontwikkelaars. Later volgt er ook een publieke bèta, waardoor iedereen gemakkelijk de nieuwste iOS-versie kan testen. De tweede bèta is nu beschikbaar voor ontwikkelaars en bevat een aantal handige verbeteringen, zoals je hieronder kunt lezen.

1. iMessage App Store

Apple maakt afgelopen weekend een nieuwe stickerpakket voor iMessage beschikbaar. In iOS 10 bèta 2 wordt er iMessage App Store aan het besturingssysteem toegevoegd, waar je extensies van derden en stickers vindt.

Daarnaast is er een nieuwe instelling voor iMessage toegevoegd. Het is mogelijk om afbeeldingen in lage kwaliteit te versturen, door deze optie aan te vinken in de Instellingen-app. Hierdoor verlaag je dus de kwaliteit van plaatjes die je via de berichten-app met je vrienden deelt.

Lees ook: doet chat-app iMessage er in iOS 10 weer toe?

2. Vandaag-scherm in Berichtencentrum

In het Berichtencentrum vind je het Vandaag-scherm weer terug. Deze ontbrak in de eerste bèta van iOS, maar nu is het weer mogelijk om naar rechts te vegen om het scherm weer te bekijken.

3. Optie voor orgaandonatie in Gezondheid-app

We schreven al eerder over de functie om je met de Gezondheid-app aan te melden als oog-, orgaan- en/of weefseldonor, en deze optie is officieel beschikbaar in de tweede bèta. Helaas is het alleen voor gebruikers in de Verenigde Staten mogelijk om zich te registeren bij de Nationale Donat Life Registry, maar het is een mooie stap voor Apple om gezondheid een belangrijker onderdeel van iOS te maken.

ios 10 orgaandonatie

4. Feedback-app voor meer gebruikers

De Feedback-app, waarmee bugs en andere foutjes gemeld kunnen worden aan Apple, is nu beschikbaar voor meer gebruikers van de iOS 10-bèta.

5. Veranderingen in Muziek-app

In de Muziek-app, die in iOS 10 een flinke update krijgt, zijn een aantal kleine aanpassingen gedaan. Het is mogelijk om muziek van een bepaalde artiest te shuffelen en tevens is er een Shuffle-knopje aanwezig, waarmee je gelijk kunt beginnen met muziek luisteren, zonder dat je eerst een nummer hoeft te starten.

6. Plaats vinger om te ontgrendelen

iOS 10 introduceert een nieuwe manier om je iOS-apparaat te ontgrendelen. In plaats van dat je over het scherm veegt, hoef je simpelweg je vinger op de knop leggen om je iPhone of iPad te gebruiken. In iOS 10 bèta 2 vind je in de instellingen onder ’Toegankelijkheid’ de optie ‘Plaats vinger om te ontgrendelen’, die je dus kunt in- of uitschakelen. Handig als je terug wil naar de ‘oude’ manier van ontgrendelen.

7. 3D Touch-icoontjes in Control Center

Gebruik je 3D Touch voor de zaklamp- en klok-functie is het Control Center, dan zie je hier nu ook icoontjes bij om de intensiteit van de zaklamp of de duur van je timer te verduidelijken.

Wil je meer weten over iOS 10? Check dan onze iOS 10 preview, waarin we uitgebreid in gaan op alle nieuwe features van het mobiele besturingssysteem. In de video hieronder praten we je in ongeveer 2,5 minuut bij over de software.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen