iOS 10 nu beschikbaar: zo download en installeer je de update

Lars Paijmans
13 september 2016, 19:00
3 min leestijd
iOS 10 nu beschikbaar: zo download en installeer je de update

Apple heeft vanavond iOS 10 beschikbaar gemaakt voor iedereen. Hier lees je welke toestellen iOS 10 ondersteunen en wat we van de belangrijkste nieuwe functies zijn.

Update 20:40: Meerdere gebruikers die in het eerste uur na het verschijnen iOS 10 hebben gedownload, lopen tegen problemen aan. Na het installeren tonen de iPhones en iPads een zwart scherm, met daarop het iTunes-logo. Apple heeft inmiddels een oplossing gegeven, die we in het onderstaande artikel stap voor stap hebben toegelicht:

Lees verder na de advertentie.

Lees: Problemen tijdens het installeren van iOS 10? Zo los je ze op

iOS 10 beschikbaar: zo download je de update

Nu iOS 10 officieel beschikbaar is na verschillende bèta’s, is het hoog tijd om te downloaden. De gloednieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus draaien uit de doos op iOS 10, maar alle andere iPhones, iPads en iPod touch’ zul je handmatig moeten updaten. Onderstaande apparaten ondersteunen iOS 10.

iOS 10 beschikbaar

Als je een van de bovenstaande apparaten hebt, is iOS 10 downloaden heel simpel. Je gaat simpelweg naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’. Vervolgens gaat je iOS-apparaat op zoek naar iOS 10, waarna je de update kunt downloaden en installeren. Wil je meer weten over het downloaden van de iOS 10-update? Dan kun je in het onderstaande artikel terecht voor handige, praktische tips.

iOS 10 downloaden: wat je vooraf moet weten

iOS 10 en watchOS 3 nu beschikbaar

Omdat heel veel mensen iOS 10 nu proberen te downloaden, kan het even duren voordat de update ook bij jou verschijnt. Blijf dus proberen, en raak ook niet ontmoedigt als het downloaden langer duurt dan je had verwacht. De servers van Apple hebben het momenteel erg zwaar om deze update naar alle iDevices te verspreiden. Dit komt omdat Apple iOS 10 beschikbaar maakt voor iedereen tegelijk. We raden het aan om je toestel even aan een oplader te hangen, zodat hij niet uitvalt tijdens de installatie of download.

Naast iOS 10 is vanavond ook watchOS 3 verschenen. Ook deze update kun je handmatig op je apparaat installeren, al moet je net zoals bij iOS rekening houden met relatief lange downloadtijden. WatchOS 3 is een belangrijke update voor de Apple Watch, die niet alleen de snelheid verhoogt maar het besturingssysteem op zo’n beetje ieder vlak verbetert.

iOS 10 beschikbaar

iOS 10 voert grote verbeteringen door

iOS 10 is de nieuwste update die iOS 9 opvolgt. In onze uitgebreide iOS 10 review lees je alles over de vernieuwingen, en waar we het meest over te spreken zijn. Zo is berichtendienst iMessage flink opgeknapt, en worden Widgets weer relevant dankzij een nieuwe indeling.

Naast alle kleine verbeteringen is iOS 10 vooral een mooie stap die ontwikkelaars meer mogelijkheden geeft om hun apps te verbeteren. De toevoeging van Siri-ondersteuning gaat er ongetwijfeld voor zorgen dat we de spraakassistent vaker zullen gebruiken, en de manier waarop iMessage en de Foto’s-app zichzelf hebben uitgebreid laten ze weer concurreren met de beste apps van het moment. Een flinke stap voorwaarts die iOS op alle fronten verbetert, en hopelijk het begin van een toekomst waarin Apple de deuren van iOS verder openzet. Uiteindelijk kunnen wij hier als gebruiker namelijk alleen maar ons voordeel mee doen.

Lees ook: onze volledige iOS 10 review

Het laatste nieuws over iOS 10

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen