Onderzoek: ‘Slechtere accuduur grootste probleem onder iOS 10-gebruikers’

Lars Paijmans
11 november 2016, 20:53
2 min leestijd
Onderzoek: ‘Slechtere accuduur grootste probleem onder iOS 10-gebruikers’

Uit een onderzoek van iPhoned blijkt dat vooral de iOS 10 accuduur bij veel gebruikers voor problemen zorgt. iOS speelt als besturingssysteem daarnaast een opvallend grote rol bij de keuze voor een iPhone.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 accuduur grootste probleem

Onlangs vroegen we de lezers van iPhoned om hun ervaringen te delen met iOS 10, Apples meest recente update voor het besturingssysteem van de iPhone, iPad en iPod touch. Daar hebben jullie met 614 reacties gehoor aan gegeven (dank daarvoor!) en dat leverde enkele interessante bevindingen op. Na een paar maanden is deze update al op heel wat apparaten geïnstalleerd, maar zijn nog lang niet alle bugs verholpen.

iOS 10 accuduur

Zo blijkt dat de accu van 18,7% van de ondervraagden er na de installatie van iOS 10 merkbaar op achteruit is gegaan. Meerdere mensen laten als toelichting weten dat de iPhone of iPad er regelmatig spontaan mee ophoudt, zelfs als het accupercentage nog niet onder de 10% gedoken is. Door het toestel kort op te laden schiet het batterijpercentage vervolgens weer omhoog.

Daarnaast zegt ook meer dan 11 procent met een haperende camera-app te maken te hebben, wat resulteert in een zwart scherm als je de app opent. Andere klachten hebben betrekking op de gesprekskwaliteit en het slecht verbinden met WiFi-netwerken en Bluetooth-accessoires.

De populairste verbeterpunten van iOS 10

Deze bugs nemen overigens niet weg dat de meeste gebruikers erg enthousiast zijn over iOS 10. 72 procent zegt iOS 10 vernieuwend genoeg te vinden ten opzichte van iOS 9, met als grootste verbeterpunt het nieuwe widgetscherm, gevolgd door het vernieuwde bedieningspaneel en het feit dat Siri apps van derden nu ondersteunt. Opvallend: de grondig vernieuwde Muziek-app wordt door vrijwel niemand als grote verbetering gezien.

iOS 10 accuduur

De problemen waar gebruikers tegenaan lopen zijn overigens niet genoeg om over te stappen naar Android. Slechts 13,7 procent zegt het te overwegen, waarvan 2,5 procent het sterk overweegt. Opvallend is hoe bepalend iOS is bij de keuze voor een iPhone in plaats van een ander toestel. Het kenmerkende design van Apple en het logootje op de achterkant spelen ongetwijfeld mee. Maar liefst 77 procent van de ondervraagden liet weten dat iOS bovengemiddeld belangrijk is in hun keuze voor een Apple-product.

Aanstaande maandag maken we onder alle deelnemers aan ons onderzoek de winnaar van de iPhone-case naar keuze bekend. Houd je mailbox dus in de gaten!

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Categorieën: Achtergrond, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen