Apple promoot tweefactorauthenticatie in iOS 10.3

Erwin Vogelaar
27 februari 2017, 9:18
2 min leestijd
Apple promoot tweefactorauthenticatie in iOS 10.3

Gebruikers van de iOS 10.3-bèta krijgen een pushbericht of ze tweefactorauthenticatie willen aanzetten voor een extra laag veiligheid. iOS 10.3 tweefactorauthenticatie is niet nieuw.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10.3 tweefactorauthenticatie

Mensen die inschreven staan in het bètaprogramma van Apple, kunnen aan de slag met de derde bèta van iOS 10.3. Deze versie van het besturingssysteem biedt niet alleen enkele nieuwe functies, maar legt ook de aandacht op veiligheid. Gebruikers krijgen namelijk een pushbericht of ze tweefactorauthenticatie willen aanzetten. Swipe je het bericht, dan word je direct naar het instellingenmenu gebracht om deze extra veiligheid in te schakelen.

Hoe je zelf tweefactorauthenticatie kunt inschakelen lees je hier. Het idee achter deze instelling is dat je zowel vertrouwde apparaten als vertrouwde telefoonnummers kunt gebruiken om je identiteit te bevestigen bij het inloggen. Dit zorgt ervoor dat iemand niet zomaar kan inloggen op jouw account als je ze je wachtwoord hebben. Ook kun je ervoor kiezen om een verificatiecode te ontvangen om zo op een ander apparaat of op iCloud.com in te loggen.

ios 10.3 tweefactorauthenticatie

De kans is groot dat Apple de notificatie naar iedereen gaat sturen, zodra iOS 10.3 later dit jaar publiekelijk uitgerold is. De notificatie gaat alleen weg als je deze met de hand verwijdert, of uiteraard als je tweefactorauthenticatie instelt. Het is een mooie herinnering dat je deze stap het beste snel kunt zetten. Het is tevens een goed moment om deze optie op je andere accounts in te stellen. Denk bijvoorbeeld aan je e-mail, social media enzovoort.

iOS 10.3 bevat ook enkele handige nieuwe functies. De leukste vernieuwing is de mogelijkheid om je AirPods te zoeken als je ze kwijt bent geraakt. Ook gaat Apple met deze update over naar een nieuwe en veiligere manier om bestanden op te slaan met Apple File System. Waarom dit stiekem de belangrijkste iOS 10.3-vernieuwing is lees je hier.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5mac
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen