Twee redenen waarom je iPhone vanaf iOS 10.3 sneller aanvoelt

Lars Paijmans
28 maart 2017, 15:19
2 min leestijd
Twee redenen waarom je iPhone vanaf iOS 10.3 sneller aanvoelt

Als je iOS 10.3 hebt geïnstalleerd, is het je vast al opgevallen dat je iPhone en iPad er een stuk sneller door aanvoelen. Een iOS-ontwikkelaar legt uit hoe Apple de iOS 10.3 snelheid verhoogd heeft.

iOS 10.3 snelheid laat je iPhone vlotter aanvoelen

In totaal heeft Apple achter de schermen twee veranderingen doorgevoerd die je iDevice sneller aan laat voelen. De eerste daarvan werd zojuist via Twitter bevestigd door Renaud Lienhart, een ontwikkelaar die rechtstreeks aan iOS 10.3 meegewerkt heeft. Hij legt uit dat iOS 10.3 ‘snappier’ of ‘vlotter’ aanvoelt door het aanpassen en inkorten van sommige animaties.

iOS 10.3 snelheid

Bij deze animaties moet je denken aan de beweging die je ziet als je een app opent of afsluit, of tussen apps schakelt. Deze zien er niet ineens heel anders uit als je iOS 10.3 installeert, maar zijn zo bijgeschaafd en ingekort dat ze wel sneller aanvoelen.

De hogere iOS 10.3 snelheid is ook te danken aan het Apple File System. Deze verbetering verbetert de lees- en schrijfsnelheid van apps, wat de snelheid ten goede komt. Dit ga je vooral merken bij zware apps die veel data schrijven, zoals videobewerkingsapps. Daarnaast zet Apple met het APFS alle gegevens om in een eenduidig systeem.

Ook dankzij het Apple File System

Deze overstap naar het Apple File System is ook de voornaamste reden dat de installatie van de iOS-update langer duurt dan je gewend bent. In het onderstaande artikel lees je waarom deze overstap een van de belangrijkste verbeteringen van iOS 10.3 is. Zonder dat het voor jou moeite kost, maak je er je iPhone namelijk sneller en veiliger mee.

Lees ook: Waarom het Apple File System stiekem de belangrijkste iOS 10.3-vernieuwing is

iOS 10.3 is sinds gisteravond te downloaden voor alle iPhones en iPads die ook iOS 10 ondersteunden. Naast de hogere snelheid zijn de belangrijkste nieuwe functies onder meer Zoek mijn AirPods, CarPlay-verbeteringen en een nieuw menu waarin je kunt zien welke 32-bit apps er nog op je toestel staan.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's