Apple brengt iOS 10.3 uit met Zoek mijn AirPods, CarPlay-verbeteringen en meer

Lars Paijmans
27 maart 2017, 18:54
2 min leestijd
Breaking
Apple brengt iOS 10.3 uit met Zoek mijn AirPods, CarPlay-verbeteringen en meer

Na meerdere bètaversies brengt Apple iOS 10.3 vanavond officieel uit voor iedereen. iOS 10.3 downloaden is nu mogelijk voor je iPhone, iPad en iPod touch.

Lees verder na de advertentie.

ioS 10.3 downloaden nu mogelijk

iOS 10.3 downloaden is vanaf nu mogelijk als je iPhone, iPad of iPod de update ondersteunt. Dit is gemakkelijk te controleren: als je iDevice iOS 10 draait, dan kun je ook met iOS 10.3 aan de slag. Dankzij verschillende bètaversies wisten we al weken wat we van deze update konden verwachten.

iOS 10.3 downloaden

Naast de nodige beveiligingsupdates en bugfixes is iOS 10.3 vooral een handige update voor AirPods-eigenaren. Naast Zoek Mijn iPhone kun je de app nu namelijk ook gebruiken om zoekgeraakte AirPods op te sporen. Met Zoek mijn AirPods zie je op een kaart de locatie van de draadloze oordopjes en kun je zelfs een geluid afspelen. Ideaal als je ze ergens verloren bent.

Lees ook: Zo werkt de nieuwe Zoek mijn AirPods-functie van iOS 10.3

Welke 32-bit apps heb jij nog?

Een andere belangrijke nieuwe functie zit in de Instellingen verstopt. Hier is nu een overzicht te vinden met alle apps op je toestel die nog niet bijgewerkt zijn naar de 64-bit structuur. De kans is namelijk groot dat Apple ondersteuning voor deze verouderde 32-bit apps schrapt met de komst van iOS 11 dit najaar. Door alle gebruikers nu met deze lijst te laten zien welke apps verouderd zijn, geeft Apple ontwikkelaars nog een laatste kans om tijdig met een bijgewerkte app te komen.

Lees ook: Zo laat iOS 10.3 zien welke apps vanaf iOS 11 niet meer werken

Overstappen naar het Apple File System

Achter de schermen gooit Apple alles om met iOS 10.3. Zonder dat jij er erg in hebt, stapt je iPhone namelijk over naar het Apple File System (APFS). Apple bundelt hiermee de afzonderlijke bestandssystemen voor iOS, macOS, tvOS en watchOS. Het APFS bundelt deze vier besturingssystemen in een eenduidig bestandssysteem.

Lees ook: Waarom het Apple File System stiekem de belangrijkste iOS 10.3-vernieuwing is

Andere iOS 10.3 verbeteringen

Op Zoek Mijn AirPods na is iOS 10.3 een minder indrukwekkende release dan bijvoorbeeld iOS 10.2. Zo zijn er geen nieuwe wallpapers of emoji te bekennen, maar worden er wel een handjevol andere verbeteringen doorgevoerd.

  • Het weer-icoon in de Apple Maps-app kun je stevig indrukken met 3D Touch om de weersverwachting te zien.
  • In CarPlay is een nieuwe shortcut toegevoegd voor recentgebruikte apps.
  • HomeKit ondersteunt programmeerbare lichtknoppen.
  • SiriKit kan voortaan gebruikt worden om rekeningen te betalen, de status van betalingen te checken en toekomstige ritten op te vragen. Ontwikkelaars moeten deze functies uiteraard wel eerst inbouwen.
  • Gesprekken in de mails-app worden voortaan beter weergegeven
  • Ontwikkelaars kunnen voortaan een melding sturen waarin ze vragen of je een App Store-beoordeling achter kunt laten

iOS 10.3 update downloaden

Omdat Apple de iOS 10.3 update nog maar net heeft uitgebracht, kan het even duren voordat hij bij jou verschijnt. Heb dus geduld en voor je het weet kun jij met al deze nieuwe functies aan de slag. Naast iOS 10.3 kun je ook de volgende updates op je Mac, Apple Watch en Apple TV installeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen