Dit moet je weten over de iCloud-bug in iOS 10.3

Gijs Ettes
5 april 2017, 9:55
2 min leestijd
Dit moet je weten over de iCloud-bug in iOS 10.3

Er zit een bug in iOS 10.3 waardoor uitgeschakelde iCloud-functies onbedoeld geactiveerd kunnen worden. Apple heeft gebruikers geïnformeerd over de iOS 10.3 bug.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10.3 bug rommelt met iCloud

Uit de mail die Apple naar gebruikers heeft gestuurd, valt op te maken dat het bedrijf nog geen oplossing heeft gevonden voor de iOS 10.3 bug. De softwarefout lijkt geen ernstige gevolgen te hebben, maar zorgt er wel voor dat gedeactiveerde iCloud-functies zomaar opnieuw ingeschakeld kunnen worden. Dit gebeurt onder meer bij Mail en Foto’s.

Volgens Apple heeft ‘een kleine groep gebruikers’ last van de bug. Het bedrijf adviseert hen om de instellingen in te duiken en te controleren of de gewenste iCloud-functies zijn ingeschakeld. Via ‘Instellingen > Apple ID > iCloud’ zie je van welke apps en gegevens een back-up worden gemaakt in iCloud. Door op het schuifje achter bijvoorbeeld Mail, Contacten of Agenda’s te drukken, bepaal je of de app gebruik mag maken van Apple’s clouddienst.

iOS 10.3 bug

Dit is er nieuw in iOS 10.3

iOS 10.3 is sinds 27 maart te downloaden voor alle iPhones, iPads en iPods die ook overweg kunnen met iOS 10. De nieuwe versie brengt een aantal beveiligingsupdates en bugfixes met zich mee, maar ook een functie om verloren AirPods terug te vinden. Dit werkt hetzelfde als ‘Zoek mijn iPhone’. Ook nieuw is het overzicht in de Instellingen die aangeeft welke apps op je toestel nog niet bijgewerkt zijn naar de 64-bit structuur. Verder zijn er enkele kleine verbeteringen, zoals een verbeterde weergave voor gesprekken in de Mail-app.

Eergisteren bracht Apple overigens nóg een update uit. iOS 10.3.1 is qua nieuwe functies niet zo spannend, maar zorgt er wel voor dat je iOS-toestel beter beveiligd is. Ook zijn er enkele bugs weggewerkt, maar onbekend is of dat ook geldt voor bovengenoemde fout met iCloud.

Of jouw iPhone, iPad of iPod op de laatste softwareversie draait, check je via ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’. Zorg vóór het updaten dat je toestel tenminste voor de helft is opgeladen en is verbonden met wifi.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Via: 9to5Mac
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's