iOS 10.3 onthuld: Find My AirPods en meer nieuwe functies

Lars Paijmans
24 januari 2017, 21:18
2 min leestijd
iOS 10.3 onthuld: Find My AirPods en meer nieuwe functies

Apple heeft de eerste iOS 10.3-bèta uitgebracht. Hierdoor weten we eindelijk welke functies Apple met deze tussentijdse iOS-update introduceert. We zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10.3 bèta introduceert Find My AirPods

De eerste keer dat Apple een bètaversie van een iOS-update uitbrengt, is altijd interessant. Dit geeft ons namelijk een mooi voorproefje op de update die later voor iedereen beschikbaar komt. De iOS 10.3-bèta werd zojuist uitgebracht voor ontwikkelaars, maar later deze week volgt hoogstwaarschijnlijk ook een versie voor publieke testers. Wanneer de update vervolgens voor iedereen uitkomt, is nog niet bekend.

iOS 10.3 bèta

De eerste nieuwe functie die is ontdekt in iOS 10.3 is de Find My AirPods-functie, of Zoek mijn AirPods in het Nederlands. Deze doet precies wat de naam doet vermoeden: het helpt je met zoeken naar AirPods die je kwijt bent geraakt, net zoals Find My iPhone dat doet bij een zoekgeraakte iPhone. Om je AirPods terug te vinden, kun je via je iPhone een geluid af laten spelen.

Dat Apple een Find My AirPods-functie introduceert is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Vlak na de komst van Apples draadloze oordopjes bracht een ontwikkelaar namelijk Finder for AirPods uit: een soortgelijke app, die vervolgens door Apple uit de App Store gehaald werd om onduidelijke redenen. Nu weten we dus waarom: Apple had zelf een alternatief klaarstaan.

iOS 10.3 functies:

Naast Find My AirPods heeft iOS 10.3 nog meer voor je iPhone en iPad in petto. Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben we ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Het weer-icoon in de Apple Maps-app kun je stevig indrukken met 3D Touch om de weersverwachting te zien.
  • In CarPlay is een nieuwe shortcut toegevoegd voor recentgebruikte apps.
  • HomeKit ondersteunt programmeerbare lichtknoppen.
  • SiriKit kan voortaan gebruikt worden om rekeningen te betalen, de status van betalingen te checken en toekomstige ritten op te vragen. Ontwikkelaars moeten deze functies uiteraard wel eerst inbouwen.
  • Gesprekken in de mails-app worden voortaan beter weergegeven
  • Ontwikkelaars kunnen voortaan een melding sturen waarin ze vragen of je een App Store-beoordeling achter kunt laten

iOS 10.3 komt later dit jaar voor iedereen beschikbaar. De update draait op alle iPhones en iPads die hiervoor ook iOS 10 en iOS 10.2 ondersteunden. Doorgaans brengt Apple vier tot vijf bètaversies uit voordat de iOS-update voor iedereen wordt uitgebracht.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen