De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple brengt iOS 10-bèta uit in januari met nieuwe Theatre Mode’

Rutger Otto
31 december 2016, 10:51
1 min leestijd
‘Apple brengt iOS 10-bèta uit in januari met nieuwe Theatre Mode’

Mogelijk komt begin januari met een nieuwe bèta voor iOS 10.3 uit. Opvallend is de zogeheten ‘Theatre Mode’ die is opgedoken.

Lees verder na de advertentie.

‘iOS 10.3 bèta met Theatre Mode’

Het gerucht is afkomstig van Sonny Dickson, die in het verleden zowel kloppende als valse informatie over Apple heeft verspreid. “De eerste iOS 10.3 bèta staat gepland voor een uitrol op 10 januari”, schrijft de Australiër op Twitter. Veel informatie heeft Sonny Dickson overigens niet over de veranderingen in Apples mobiele besturingssysteem en ook bronnen worden niet genoemd. Hoe serieus deze ‘lek’ is, moeten we dus maar afwachten.

Dickson schrijft dat iOS 10.3 een ‘Theatre Mode’ krijgt. Daar bestaat verder veel onduidelijkheid over. De Twitteraar schrijft alleen dat de modus is in te schakelen via het Bedieningspaneel. Daarop zou dan een popcorn-icoontje verschijnen.

Wat is de Theatre Mode?

Wat de optie precies in- en uitschakelt is niet duidelijk. De naam suggereert dat het instellingen verandert voor als je in een bioscoop zit. Gebruikers zouden op deze manier bijvoorbeeld snel het geluid kunnen uitschakelen, net als trillingen en inkomende berichten. Daarnaast zou het scherm in één keer laag gedimd worden om andere mensen zo min mogelijk te storen. Het is vooralsnog speculatie. Sonny Dickson toonde de afgelopen week in een filmpje hoe een ‘Jet White’ iPhone 7 eruit zou kunnen zien.

iOS 10.3 wordt al getest

Overigens wordt iOS 10.3 intern bij Apple al getest. Verschillende websites hebben in de bezoekersdata gezien dat er mensen met iOS 10.3 langskwamen. Dat meldt onder meer AppleInsider. “Enkele maanden geleden gebeurde dat heel sporadisch, maar in de afgelopen week zagen we regelmatig bezoekers die iOS 10.3 draaiden.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu