Zo installeer je de publieke bèta’s van iOS 10.3 en macOS 10.12.4

Lars Paijmans
27 januari 2017, 9:28
2 min leestijd
Zo installeer je de publieke bèta’s van iOS 10.3 en macOS 10.12.4

De bètaversies van iOS 10.3 en macOS 10.12.4, zijn nu ook voor publieke testers beschikbaar. Wij laten zien hoe het macOS 10.12.4 en iOS 10.3 bèta installeren werkt.

Lees verder na de advertentie.

macOS en iOS 10.3 bèta installeren

Eerder deze week onthulde Apple de eerste bèta’s van iOS 10.3 en macOS 10.12.4. Deze eerste versies zijn altijd het meest interessant, omdat deze laten zien welke functies de update met zich meebrengt. Zoals altijd is deze besloten bèta nu ook voor publieke testers te downloaden.

iOS 10.3 bèta installeren

iOS 10.3 heeft als belangrijkste nieuwe functie Find My AirPods; een uitbreiding van de Zoek mijn iPhone-app die je kwijtgeraakte AirPods gemakkelijk laat terugvinden. Ook heeft de Podcast-app een widget gekregen en zijn er CarPlay-verbeteringen doorgevoerd. macOS 10.12.4 voegt de schermdimmende Night Shift-functie toe aan de Mac.

Iedereen kan zich gratis aanmelden voor dit bètaprogramma, wat een leuke manier is om als een van de eersten aan de slag te gaan met de nieuwste functies van iOS en macOS. Houd er alleen wel rekening mee dat het hier om een bèta gaat en geen publieke release. Dit kan invloed hebben op je accuduur en in het ergste geval voor vastlopers zorgen. Doorgaans zijn Apples bètaversies echter redelijk stabiel en wij hebben na twee dagen gebruik nog geen nadelen ondervonden van iOS 10.3.

iOS 10.3 bèta installeren

Zo installeer je een publieke bèta

  1. Ga met de iPhone of Mac waar je iOS 10 of macOS op wil installeren naar beta.apple.com en druk op ‘Sign up’ om je aan te melden;
  2. Voer je Apple ID en wachtwoord in en tik op ’Sign in’. Accepteer vervolgens de voorwaarden van Apple om verder te gaan;
  3. Hierna dien je je iPhone of Mac in te schrijven. Kies voor het tabje ‘iOS’ of ‘macOS’ en scroll naar beneden totdat je bij ‘Download Profile’ terechtkomt;
  4. Volg de stappen op het scherm om de iOS 10.3 of macOS 10.12.4 bèta te installeren.

Als je liever geen bètaversies installeert, kun je natuurlijk ook gewoon wachten op de uiteindelijke release van macOS 10.12.4 en iOS 10.3. Nu Apple de eerste bèta heeft uitgebracht, laat de uiteindelijke versie meestal anderhalf tot twee maanden op zich wachten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, iOS
Thema: macOS Sierra

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen