Zo laat iOS 10.3 zien welke apps vanaf iOS 11 niet meer werken

Lars Paijmans
21 februari 2017, 8:36
2 min leestijd
Zo laat iOS 10.3 zien welke apps vanaf iOS 11 niet meer werken

iOS 11 stopt zo goed als zeker met de ondersteuning van 32-bit iOS-apps. Daarom introduceert Apple een nieuwe iOS 10.3 appcompatibiliteit functie die deze verouderde apps op een rijtje zet.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10.3 appcompatibiliteit toegevoegd

De nieuwe lijstfunctie is onderdeel van de derde bèta van iOS 10.3. In de eerste bèta van de aankomende iOS-update werd al een melding toegevoegd, die verscheen als je een 32-bit app opende. Nu gaat Apple nog een stapje verder door een lijstje in het Instellingenmenu te zetten waar deze apps in opgesomd staan.

iOS 10.3 appcompatibiliteit

Apples beschrijving van de lijst laat goed zien waarom het bedrijf van plan is om 32-bit ondersteuning te schrappen met de komst van iOS 11 dit najaar:

“Deze apps laten je iPhone mogelijk trager werken en zijn niet geschikt voor toekomstige iOS-versies als ze niet worden bijgewerkt. Neem contact op met de ontwikkelaar van de app als er geen update beschikbaar is.”

Als je de iOS 10.3-bèta installeert, kom je de lijst tegen als je naar ‘Instellingen > Algemeen > Info > Apps’ gaat. Het nieuwe onderdeel heet ‘App ondersteuning’. De apps die in de lijst staan zijn enkel de apps die op dat moment op je iPhone (of iPad) geïnstalleerd zijn.

Waarom 32-bit apps verdwijnen

Tik op een naam van een app en je wordt direct doorverwezen naar de App Store-pagina. Hier kun je zien of de ontwikkelaar al een update met 64-bit ondersteuning klaar heeft staan, of wanneer de applicatie voor het laatst bijgewerkt is. Als Apple dit najaar 32-bit ondersteuning schrapt met iOS 11, is dit goed nieuws voor de snelheid van je iDevice. Hierdoor hoeft je toestel namelijk nooit meer het 32-bit onderdeel van je bibliotheek en drivers te laden. Dit bespaart geheugen en zorgt ervoor dat je apps sneller opstarten.

iOS 10.3 is momenteel alleen nog beschikbaar voor bètatesters. Naar verwachting verschijnt de publieke versie van de iOS-update in de loop van volgende maand. iOS 11 wordt tijdens WWDC 2017 onthuld en daarna tegelijk met de nieuwe iPhones in september gelanceerd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu