De 7 beste nieuwe functies van iOS 10.2: nieuwe emoji, wallpapers en meer

Lars Paijmans
13 december 2016, 10:18
3 min leestijd
De 7 beste nieuwe functies van iOS 10.2: nieuwe emoji, wallpapers en meer

Nu iOS 10.2 eindelijk voor iedereen beschikbaar is, is het hoog tijd om de nieuwe functies op een rijtje te zetten. Zo kun je aan de slag met een waslijst aan nieuwe emoji, zijn er nieuwe achtergronden om uit te kiezen en zijn er meer dingen aangepast. De zeven belangrijkste vernieuwingen zetten we hier voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10.2 nu beschikbaar voor iedereen

De iOS 10.2 release vond gisteravond plaats. Als je een iPhone of iPad hebt die iOS 10.2 ondersteunt, dan kun je de update nu dus op je gemakje downloaden. Houd er wel rekening mee dat het downloaden en installeren best even kan duren, en je in de tussentijd je iDevice niet kunt gebruiken. Je leest meer over het installeren van iOS 10.2 in ons nieuwsartikel over de release.

iOS 10.2

#1 Meer dan 100 nieuwe iOS 10.2 emoji

Apple heeft de Unicode 9 emoji toegevoegd aan iOS 10.2. Deze bevatten onder meer het (doodenge) clowngezicht, een poppetje dat zijn schouders ophaalt, bacon, selfie, pannenkoeken en meer. In totaal zijn er meer dan honderd emoji toegevoegd, in zowel mannelijke als vrouwelijke varianten. Ook verschillende bestaande emoji hebben een ander uiterlijk gekregen. Wil je meer weten over de nieuwe iOS 10.2 emojis? In het onderstaande artikel hebben we ze allemaal voor je op een rij gezet:

Lees ook: iOS 10.2 emoji: alle nieuwe en aangepaste emoji op een rij

#2 Nieuwe wallpapers (op de iPhone 7)

In de iPhone 7 reclames en op de website van Apple hadden de toestellen wallpapers die nog niet op het toestel stonden. Daar komt vanaf iOS 10.2 verandering in. De update voegt de gele, blauwe en roze waterbellen toe met een zwarte achtergrond. Die zien er natuurlijk extra mooi uit op een iPhone met een zwarte voorkant. Blijkbaar heeft Apple deze nieuwe achtergronden alleen beschikbaar gemaakt voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Heb je een oudere iPhone (zoals de iPhone 6 of iPhone 6S) dan worden er geen nieuwe wallpapers toegevoegd.

iOS 10.2 achtergronden

#3 Nieuwe iMessage-effecten

Apple voegt kleine verbetering door voor iMessage. Het Celebrate-effect is toegevoegd, waarbij er vuurwerk op de achtergrond over je scherm vliegt. Daarnaast kun je nu ook een groot kloppend hart via de berichten-app versturen die het scherm van de ontvanger vult. Op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus doen deze effecten ook beroep op de Taptic Engine, waardoor het toestel subtiel trilt terwijl het effect afspeelt.

#4 Camera-instellingen aangepast

De camera-app wordt stukje bij beetje uitgebreid, waardoor gebruikers meer opties dan ooit krijgen om de app naar eigen smaak in te stellen. Deze instellingen keer op keer aanpassen als je de app sluit en opstart is onhandig, waarom Apple een ‘Preserve Settings’ optie heeft toegevoegd. In de instellingen kun je dit aanvinken om onder meer de Camera modus, Live Foto’s en de fotofilter automatisch in te stellen. Je komt deze instellingen tegen via Instellingen > Foto’s en Camera.

#5 Een nieuwe videowidget

De apps op je widgetscherm krijgen nieuw gezelschap nu de Video’s app een eigen widget heeft gekregen. Door deze aan het scherm toe te voegen, verschijnen er automatisch de films en shows die in je bibliotheek staan. Zo kun je met een druk op de knop vanuit het widgetscherm verder kijken naar de film die je gepauzeerd had.

iOS 10.2

#6 Noodcontacten

Ook heeft Apple een noodfunctie toegevoegd waardoor er direct contact gezocht wordt met de mensen die als noodcontacten in je adresboek staan. Er zou een pop-up moeten verschijnen als je de Gezondheid-app opent, maar dit was bij ons nog niet het geval.

#7 Apple Music afspeellijsten sorteren

Apple Music-leden kunnen hun afspeellijsten gemakkelijker beheren vanaf iOS 10.2. Zo kun je deze lijsten nu sorteren op type, titel en recentelijk toegevoegd. Ook kun je afzonderlijke nummers en albums voortaan op de naam van de artiest of albumtitel sorteren.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen