Apple brengt iOS 10.2 uit met nieuwe emoji, wallpapers en meer

Erwin Vogelaar
12 december 2016, 19:10
2 min leestijd
Apple brengt iOS 10.2 uit met nieuwe emoji, wallpapers en meer

Je kunt nu iOS 10.2 downloaden. De nieuwste update van het besturingssysteem voegt onder andere nieuwe emoji, wallpapers en een iMessage-effect toe.

Dit is nieuw in iOS 10.2

Apple heeft iOS 10.2 beschikbaar gesteld. De tweede grote update voor iOS 10 is nu te downloaden. iOS 10.2 voegt onder andere honderd nieuwe emoji toe. Je kunt nu eindelijk je gesprekken opleuken met een clownsgezicht, bacon of pannenkoeken. Ook bestaande emoji zien er nu anders uit. Daarnaast krijg je nieuwe keuzes voor de achtergrond van je toestel, met wallpapers van gele, blauwe en roze waterbellen.

iOS 10.2 downloaden

Tevens krijg je met deze update een nieuw effect voor iMessage. Het Celebrate-effect laat vuurwerk over de achtergrond van je scherm schieten. Op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus trilt het toestel hierdoor zelfs een beetje. Ook de Camera-app krijgt iets meer opties. Je krijgt nu de mogelijkheid om de camera zichzelf in te laten stellen. Deze optie vind je bij ‘Instellingen > Foto’s en Camera’.

De nieuwe videowidget laat je makkelijk verder gaan met een video die je gepauzeerd had, mits deze video in je bibliotheek staat en je deze afspeelt via de Video’s-app. Gebruik je Apple Music? Dan kun je vanaf nu makkelijker je afspeellijsten beheren door deze te sorteren op type, titel en recentelijk toegevoegd. Ook heeft Apple een noodfunctie aan iOS toegevoegd, waardoor er direct contact gemaakt kan worden met de mensen die als noodcontact in je adresboek staan.

iOS 10.2 downloaden

Het kan eventjes duren tot je een melding krijgt dat je zelf de update kunt downloaden. Als je hier niet op wil wachten, dan kun je natuurlijk ook je apparaat handmatig laten controleren of de update er is. Hiervoor volg je de onderstaande stappen.

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Ga naar Algemeen en kies Software-update;
  3. Je iPhone gaat nu op zoek naar de update, deze zal vanzelf verschijnen;
  4. Tik op download en installeer om iOS 10.2 te downloaden en installeren.

Ga na welke iOS-versie jouw toestel heeft

Benieuwd op welke iOS-versie jouw toestel momenteel draait? Bekijk dan ons iOS-update-overzicht voor een compleet overzicht en tips voor het bijwerken van de software van je iPhone (of iPad en iPod).

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's