Waarom het internet blij is met bèta 3 van iOS 10.2

Thomas Haenen
16 november 2016, 13:37
2 min leestijd
Waarom het internet blij is met bèta 3 van iOS 10.2

Vannacht heeft Apple iOS 10.2 bèta 3 uitgerold. Naast nieuwe achtergronden, een aangepaste widget en andere kleine verbeteringen is het internet vooral te spreken over een aangepaste emoji.

Lees verder na de advertentie.

Apple iOS 10.2 bèta 3 emoji

Even leek het erop dat Apple met iOS 10.2 afscheid zou nemen van het bekende design van één van de meest geliefde emoji, de perzik. De perzik leidt al langere tijd een dubbelleven onder veel smartphone-gebruikers door zijn grote gelijkenissen met een kont. Kim Kardashian hanteert de perzik als haar officiele emoji op Snapchat en andere sociale media, en ook op WhatsApp en Twitter wordt de perzik vaak ingezet voor zaken die minder fruit-gerelateerd zijn.

De eerste voorlopige versie van iOS 10.2 introduceerde echter nieuwe designs voor verschillende emoji, waaronder de perzik. Het hartvormige fruitstuk met duidelijke naad maakte plotseling plaats voor iets wat een stuk realistischer oogde. Misschien leuk voor liefhebbers van de perzik, maar op sociale media werd uitgebreid geklaagd.

iOS 10.2 bèta 3

Met iOS 10.2 beta 3, sinds vannacht beschikbaar voor het grote publiek, heeft Apple de emoji opnieuw aangepast. Het bedrijf lijkt liefhebbers van het oude ontwerp tegemoet te komen. De emoji is wederom hartvormig gemaakt, en ook de naad is weer een stuk prominenter geplaatst. Wel is de perzik nog altijd een stuk minder vleeskleurig dan voorheen.

Meer over iOS 10.2

Daarnaast introduceert iOS 10.2 beta 3 nog verschillende andere verbeteringen. Zo zijn er drie nieuwe achtergronden toegevoegd voor iPhone 7 en 7 Plus-gebruikers, is er een nieuwe widget voor de Videos-app en is er een nieuw koptelefoonicoontje te vinden in de statusbalk voor draadloze koptelefoons. Ook zijn er enkele nieuwe effecten toegevoegd in de Berichten-app.

Om de voorlopige versie van iOS 10.2 te downloaden moet je zijn aangemeld voor het Apple béta-programma. Volg daarvoor onze instructies voor het downloaden van iOS-beta’s.

→ Lees ook: de 7 beste nieuwe functies van iOS 10.2

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Via: CNET
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen