‘iOS 10.1 en Apple AirPods vanaf volgende week beschikbaar’

Thomas Haenen
19 oktober 2016, 11:43
2 min leestijd
‘iOS 10.1 en Apple AirPods vanaf volgende week beschikbaar’

De volgende versie van iOS wordt mogelijk over minder dan een week uitgerold. Ook de AirPods zijn waarschijnlijk vanaf volgende week beschikbaar als pre-order.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10.1 releasedatum

Het lijkt erop dat iOS 10.1 op 25 oktober gelanceerd wordt. Aanstaande dinsdag wordt namelijk ook Apple Pay in Japan geïntroduceerd. Verschillende Japanse providers zullen die dag kort offline gaan voor onderhoud, vermoedelijk om ondersteuning voor de betaaldienst mogelijk te maken, zo bericht Ata Distance. Bij de uitrol van Apple Pay in een nieuw land hoort echter ook doorgaans een nieuwe versie van iOS. Dat maakt de aanstaande iOS 10.1 release zeer waarschijnlijk.

Met iOS 10.1 introduceert Apple onder andere de Portretmodus voor de iPhone 7 Plus. Daarmee kun je een scherptediepte-effect aan je foto’s toevoegen. Ook worden enkele accuproblemen verholpen en krijgt de iPad ondersteuning voor internet via ethernet.

AirPods

AirPods pre-order binnenkort beschikbaar

In dezelfde week als de iOS 10.1 releasedatum zullen waarschijnlijk ook de Apple AirPods pre-orders beschikbaar zijn. Dat zou althans blijken uit uitspraken van een Duitse Apple Store-medewerker. Volgens hem gaan de pre-orders in de laatste week van oktober live, waarna de draadloze oordopjes vanaf 1 november in de winkels te vinden zijn. Dat is iets later dan gepland: oorspronkelijk zei Apple nog dat de AirPods in oktober zouden verschijnen.

De AirPods hebben een adviesprijs van 179 euro. Deze draadloze oordopjes hebben het design van de klassieke EarPods, maar dan zonder enige kabels. Volgens Apple hebben ze een batterijduur van vijf uur. Opladen gaat via het meegeleverde bewaardoosje, die nog eens vijfentwintig uur extra accuduur belooft. Sensoren in de AirPods zien wanneer je ze in je oor hebt. Daardoor wordt de muziek automatisch gepauzeerd als je ze er uit haalt. Ook zijn ze voorzien van kleine microfoons waarmee je kunt bellen of Siri activeren.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Categorieën: Accessoires, iOS
Device: AirPods

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen