6 redenen om iOS 10.1 direct te installeren op je iPhone, iPad en iPod

Lars Paijmans
25 oktober 2016, 13:37
3 min leestijd
6 redenen om iOS 10.1 direct te installeren op je iPhone, iPad en iPod

Gisteravond verscheen iOS 10.1, op het eerste gezicht een kleine update voor Apples mobiele besturingssysteem. Kijk echter verder en je ontdekt dat er genoeg nieuwe iOS 10.1 functies zijn om hem zo snel mogelijk op je iDevice te installeren.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10.1 functies, dit is er allemaal nieuw

Er zijn meer dan genoeg iOS 10.1 functies om nu meteen de nieuwste versie te installeren. Zo wordt er een belangrijk beveiligingslek gedicht, en maakt de update over het algemeen van je iPhone, iPad of iPod touch een stabieler product dat met minder horten en stoten werkt.

iOS 10.1 functies

1. iOS 10.1 dicht een belangrijk beveiligingslek

Apple dicht met iOS 10.1 een beveiligingslek waarbij misbruik werd gemaakt van een malafide jpeg-bestand. Als je deze afbeelding ontving hoefde je hem alleen maar te openen om de code in werking te zetten. Het was dan ook erg lastig om je als gebruiker hier tegen te wapenen. Wat het effect van deze code precies was is niet bekend, maar het is een van de belangrijkste redenen om je iDevices zo snel mogelijk te updaten. Dit is lang niet de eerste keer dat er met de hulp van een afbeelding in een iPhone of iPad kan worden ingebroken. Apple is er tot nu toe gelukkig altijd relatief snel bij geweest om dit soort problemen te verhelpen.

2. Portretfunctie voor de iPhone 7 Plus

Als je een iPhone 7 Plus hebt, is de Portretfunctie de grote nieuwe functie om uit te proberen. Apple benut de dubbele cameralens om de voorgrond en achtergrond van een foto van elkaar te scheiden. Vervolgens wordt de achtergrond extra wazig gemaakt, zodat de persoon of het object op de voorgrond extra scherp in beeld komt. Houd er wel rekening mee dat deze functie nog in bèta zit, wat soms voor wat gekke resultaten kan leiden. De Portretfunctie is alleen beschikbaar op de iPhone 7 Plus, omdat er een dubbele cameralens nodig is om dit effect te maken.

iOS 10.1 functies

3. Verbeterde Bluetooth-verbinding met apparaten van derden

Als je sinds iOS 10 moeite had met het koppelen van een Bluetooth koptelefoon, dan was je niet de enige. iOS 10 maakte het voor apparaten van derden een stuk lastiger om gekoppeld te worden, maar dat is vanaf iOS 10.1 verleden tijd. Uit eigen ervaring blijkt de oplossing van Apple te werken. Onze Bluetooth koptelefoon haperde namelijk regelmatig net bij het maken van een verbinding met de iPhone, maar dat is sinds iOS 10.1 niet meer het geval.

4. Speel de grafische iMessage-effecten opnieuw af

Apple gaf iMessage een flinke upgrade met iOS 10. Door middel van grafische effecten kun je een simpel tekstberichtje veranderen in een verjaardagskaart door ballonnen over het scherm te laten vliegen. Het was aan de ontvanger van deze berichten wel de taak om de eerste keer goed op te letten voor deze effecten, aangezien er geen manier was om ze nog een keer te bekijken. Dit probleem zag Apple ook in en daarom kun je vanaf iOS 10.1 een iMessage-effect heel gemakkelijk opnieuw afspelen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is op het balkonnetje tikken.

iOS 10.1 functies

5. Android Wear-horloges zijn weer te koppelen aan je iPhone

Hoewel Android Wear smartwatches vooral handig zijn voor Android-gebruikers, kun je ze ook gewoon met je iPhone verbinden. Tenminste, dat was de bedoeling. iOS 10 zorgde er namelijk voor dat deze horloges ineens niet meer te koppelen waren aan een iPhone. Geen stiekeme maatregel van Apple om Apple Watch-concurrentie buiten te sluiten, maar simpelweg een foutje. Vanaf iOS 10.1 moeten alle Android Wear-horloges weer als een zonnetje werken.

6. Tientallen andere bugfixes

Naast bovenstaande nieuwe iOS 10.1 functies, staat de update vooral bol van het aantal bugfixes en verbeteringen. Zo zijn er een handvol problemen met de Foto’s-app opgelost en is de kwaliteit van AirPlay ook omhoog geschroefd.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen