Apple brengt iOS 10.1 uit met Portretmodus voor iPhone 7 Plus

Lars Paijmans
24 oktober 2016, 21:05
2 min leestijd
Apple brengt iOS 10.1 uit met Portretmodus voor iPhone 7 Plus

Apple heeft zojuist iOS 10.1 uitgebracht voor iedereen. Na een aantal bèta’s is de functie nu voor iedereen beschikbaar via een update in het Instellingenmenu. De update voegt onder meer de portretmodus toe aan de iPhone 7 Plus.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10.1 downloaden nu mogelijk

iOS 10 is nog niet zo lang beschikbaar, maar voor eigenaren van een iPhone 7 Plus kijken al weken uit naar iOS 10.1. Deze update voegt namelijk de nieuwe portretmodus toe, die gebruik maakt van de unieke mogelijkheden van de dubbele cameralens. Hierdoor kun je stijlvolle foto’s maken door een persoon of voorwerp op de voorgrond scherp te stellen, terwijl de achtergrond automatisch wordt vervaagd.

iOS 10.1 downloaden

Lees ook: Deze 8 functies geven de iPhone 7 Plus de beste iPhone-camera tot nu toe

Omdat Apple iOS 10.1 nog maar uitgebracht heeft, kan het even duren voordat de update ook voor jou verschijnt. Hoewel er uiteindelijk een automatische melding op je scherm verschijnt, kun je de update ook handmatig downloaden. Zo weet je zeker dat je er als eerste mee aan de slag kunt.

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Ga naar Algemeen en kies Software-update;
  3. Je iPhone gaat nu op zoek naar de update, deze zal vanzelf verschijnen;
  4. Tik op download en installeer om iOS 10.1 te downloaden en installeren.

Dit is er nieuw in iOS 10.1

Hoewel iOS 10.1 vooral een interessante update is voor iPhone 7 Plus-eigenaren, verschijnt de update ook voor andere iPhones, iPads en de iPod touch. Zolang je iDevice iOS 10 ondersteunde, kun je ook iOS 10.1 downloaden. De update is 205,7MB groot op de iPhone 7 Plus en 174,2MB groot op alle andere apparaten, en introduceert onder meer routes voor openbaar vervoer in Japan, verbeterde stabilisatie en probleemoplossingen.

iOS 10.1 downloaden

Daarnaast worden er tientallen kleine aanpassingen doorgevoerd. Zo zijn de bewegingseffecten verminderd en kun je nu ook de iMessage-effecten opnieuw afspelen als je ze even gemist hebt. Daarnaast moet de update ook bluetooth-problemen oplossen en andere bugs verhelpen. Wil je meer weten over iOS 10? Lees dan onze uitgebreide iOS 10 review van Apples grote software-update.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen