Apple brengt iOS 10.1.1 uit, repareert bug in Gezondheid-app

Lars Paijmans
31 oktober 2016, 16:04
2 min leestijd
Apple brengt iOS 10.1.1 uit, repareert bug in Gezondheid-app

Apple heeft iOS 10.1.1 uitgebracht, een tussentijdse update voor je iPhone, iPad en iPod touch die bedoeld is om bugs te repareren. In de updatetekst staat beschreven dat deze nieuwe versie onder meer een bug fixt in de Gezondheid-app.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10.1.1 nu beschikbaar: download de update

Dat Apple iOS 10.1.1 om vier uur Nederlandse tijd uitbrengt is opvallend, want meestal wacht Apple tot 19:00 uur ‘s avonds. Omdat iOS 10.1.1 een kleine update is, hoef je echter geen nieuwe functies te verwachten. Deze update is speciaal bedoeld om bugs te repareren die niet vanaf Apples kant gemaakt kunnen worden.

iOS 10.1.1

De Gezondheid-app staat centraal in deze tussentijdse update. Sinds iOS 10.1 kampen verschillende gebruikers met het probleem dat data in deze app niet meer correct of zelfs helemaal niet meer getoond wordt. Daarnaast zou iOS 10.1.1 nog meer fouten in Apples mobiele besturingssysteem oplossen, al beschrijft Apple deze niet afzonderlijk van elkaar.

De update naar iOS 10.1.1 is 64,2MB groot en is vanaf nu te downloaden voor alle iOS-apparaten die ook iOS 10.1 ondersteunden. Omdat de update op het moment van schrijven nog maar net verschenen is, kan het wel even duren voordat hij verschijnt. Na verloop van tijd zal Apple de update via een melding aan je presenteren, maar je kunt hem ook forceren door de onderstaande stappen te doorlopen.

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Ga naar Algemeen;
  3. Kies software-update;
  4. Tik op Download en installeer.

Een tussentijdse update voor bugfixes

Nog niet zo lang geleden verscheen iOS 10.1, de eerste grote update na de komst van iOS 10. Zo repareerde iOS 10.1 ook een aantal bugs, maar was vooral de Portretmodus van de iPhone 7 Plus de grote vernieuwing. Hiermee werd er een nieuwe knop aan de camera-app van de 7 Plus toegevoegd. Hiermee kun je foto’s met een bokeh-effect maken, waardoor de personen op de voorgrond scherp blijven, maar de achtergrond bewust wazig wordt gemaakt.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen