‘iOS 10.1.1 zorgt voor snel leeglopende accu’s’

Erwin Vogelaar
28 november 2016, 20:20
2 min leestijd
‘iOS 10.1.1 zorgt voor snel leeglopende accu’s’

De nieuwste versie van iOS lijkt wat problemen te veroorzaken. Op het forum van Apple stromen de klachten over iOS 10.1.1 accuproblemen binnen. Heb jij er ook last van?

Lees verder na de advertentie.

iOS 10.1.1 accu

Het regent klachten op het Apple-support forum, want iPhone-gebruikers hebben last van een vlot leeglopende accu. Het lijkt te gaan om iPhones die draaien op de nieuwste versie van iOS, namelijk iOS 10.1.1. Al zijn er ook gebruikers die met iOS 10.1 gelijke problemen hebben.

ios 10.1.1 accu

De eerste gebruiker in het forumtopic stelt dat een iPhone 5 binnen enkele seconden van dertig procent naar één procent lading gaat en daarna uitvalt. Na het aansluiten op stroom laat het toestel echter nog gewoon weer dertig procent lading zien. Deze klacht komt bij veel mensen bekend voor, want inmiddels zijn er veertien pagina’s volgeschreven met accuklachten over iOS 10.1 en iOS 10.1.1. Enkele gebruikers die hun accu hebben laten vervangen, zeggen geen last meer van het probleem te hebben.

iPhone 6S reparatieprogramma

Eerder deze maand is Apple een reparatieprogramma voor de iPhone 6S gestart. Het gaat om modellen die tussen september en oktober 2015 gemaakt zijn waarbij de accu snel leeg is of waarbij het toestel spontaan uitvalt. Treft dit jou, dan kun je hier meer informatie vinden over de acties die je moet ondernemen.

Het accuprobleem lijkt echter ook mensen met andere toestellen te treffen, tevens de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Ook oudere toestellen worden getroffen. Deze accu’s worden echter niet kosteloos vervangen, omdat ze niet onderdeel zijn van het reparatieprogramma. Apple heeft nog geen officieel statement gemaakt over andere toestellen dan de iPhone 6S. Gebruikers die aan het iOS-bètaprogramma deelnemen, melden dat het probleem nog niet is opgelost met iOS 10.2.

Heb je zelf ook last van accuproblemen terwijl je iOS 10.1 of iOS 10.1.1 draait op je iPhone? Laat het vooral even weten in de reacties onder dit bericht.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen