Apple brengt iOS 10.0.2 uit met fix voor Lightning EarPods

Erwin Vogelaar
23 september 2016, 19:14
2 min leestijd
Apple brengt iOS 10.0.2 uit met fix voor Lightning EarPods

Apple heeft iOS 10.0.2 uitgebracht. De update repareert onder andere problemen met de Lightning EarPods op de iPhone 7 en is nu te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10.0.2

Het is tijd voor de eerste update van iOS 10 na de release van de iPhone 7. Deze update repareert onder andere het probleem met de Lightning EarPods en de iPhone 7, waardoor de afstandsbediening het soms niet kan doen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je muziek niet pauzeren als het nodig is. Apple heeft met de iPhone 7 veel controverse veroorzaakt door de standaard koptelefoonaansluiting te verwijderen, waardoor je gebruik moet maken van een Lightning-kabel, een adapter of bluetooth-oorpjes zoals de AirPods. Maar de Lightning-aansluiting werkte dus ook niet helemaal goed. Dit probleempje moet nu echter volledig opgelost zijn.

ios 10.0.2

Daarnaast was er een probleem dat bij sommige gebruikers de Foto’s-app plots sloot zodra ze de iCloud-fotobibliotheek openden. Ook is er een een probleempje verholpen waarbij sommige app-extensies niet ondersteund werden.

iOS 10.0.2 downloaden

Je kunt iOS 10.0.2 downloaden door op je iPhone, iPad of iPod touch naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan, waarna de update automatisch verschijnt. De update weegt 56,3MB. Het is aan te raden om deze update te downloaden, ook al heb je geen last van bovenstaande problemen. Door altijd up to date te zijn ben je verzekerd van de minste problemen en de beste veiligheid in de toekomst.

Ben je nog helemaal niet overgestapt naar iOS 10? Wellicht wordt dat dan wel eens tijd. In onze iOS 10 review kun je lezen wat er nieuw is en waarom het downloaden de moeite waard is. We schrijven onder andere: “Een flinke stap voorwaarts die iOS op alle fronten verbetert, en hopelijk het begin van een toekomst waarin Apple de deuren van iOS verder openzet.” Het zijn voornamelijk kleine verbeteringen in iOS 10, maar die zijn wel de moeite waard.

Lees het laatste nieuws over ios-10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu