Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Steve Jobs krijgt plek in International Photography Hall of Fame

Rutger Otto
20 augustus 2016, 13:37
2 min leestijd

Steve Jobs krijgt postuum een plaats in de International Photography Hall of Fame and Museum. Dat heeft de overleden Apple-ceo te danken aan zijn inzet voor fotografie in de wereld.

Lees verder na de advertentie.

Steve Jobs in Hall of Fame voor fotografie

Het Amerikaanse museum voegt een lijstje mensen toe ter ere van zijn vijftig-jarige bestaan. Het gaat om acht fotografen en visionairs uit de foto-industrie die de ‘geest, kunst en innovatie van moderne fotografie belichamen’. Naast Steve Jobs worden onder meer de twee makers van Adobe Photoshop, John en Thomas Knoll aan de eregalerij toegevoegd. Ook de overleden Oostenrijkse fotograaf Ernst Haas staat in het lijstje.

Steve Jobs heeft zijn postume opname te danken aan zijn werk aan de iPhone. “Steve maakte producten die een revolutie losmaakte in de creatieve wereld”, staat in de omschrijving van de International Photography Hall of Fame (IPHF). “Zijn producten zijn geworden tot essentiële tools voor ontwerpers, filmmakers, muziekproducenten en fotografen.”

Volgens het museum speelt vooral de iPhone daarin een grote rol. Die heeft ‘in minder dan een decennium zowel de kunst van fotografie als de industrie eromheen veranderd’. Daarmee heeft Jobs de kunstgemeenschap een grote bijdrage geleverd, zo stelt het IPHF.

iphone onderdelen

iPhone 7 camera

De camera is al jaren één van de belangrijkste onderdelen van de iPhone en is steeds beter geworden, ook na het overlijden van Steve Jobs. Voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus staan waarschijnlijk wederom verbeteringen op het programma. Als we de geruchten mogen geloven, krijgt de reguliere iPhone 7 een grotere lens die meer licht vangt, zodat het betere foto’s kan maken bij minder licht. De iPhone 7 Plus zou zelfs een dubbele lens krijgen. Die moet er onder meer voor zorgen dat foto’s meer detail krijgen.

Vanaf vrijdag 28 oktober is Steve Jobs onderdeel van de Hall of Fame. De iPhone 7 wordt waarschijnlijk 7 september aangekondigd.

Lees meer over de iPhone 7

Bron: Yahoo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu