Interessant iOS 7 concept brengt compleet vernieuwde app switcher
Wouter Nijsen

Hetgeen waar de meeste iPhone-gebruikers over klagen, is dat iOS – ondanks de uitstekende werking – een beetje saai begint te worden. Daarom verschijnen er honderden concepten voor iOS 7, de opkomende versie van Apple’s mobiele besturingssysteem, waarvan Jesse Head’s concept mogelijk één van de meest interessante is.

Het app switcher-concept van Head laat zien hoe het wisselen tussen apps ook vormgegeven kan worden. Het simpele concept maakt het wisselen tussen apps sneller en intuïtiever, maar laat de apps ook in de app switcher op de achtergrond draaien. Hierdoor worden de iOS-apps net als bij Windows 8 als live tiles (zelf updatende apps) weergegeven. Dit is bijvoorbeeld handig bij applicaties als Google Maps waardoor je tijdens het navigeren gemakkelijker tussen apps kunt wisselen.

iOS 7 volgens Head

Het concept lijkt veel op Cards van WebOS en laat je via simpele vingerbewegingen acties uitvoeren. Zo is een swipe genoeg om een app af te sluiten, kun je heel snel door alle live tiles bladeren en naar draaiende apps zoeken. Een andere zeer gewilde functie voegt Head ook aan zijn concept voor iOS 7 toe: snel toegang tot de meest gebruikte instellingen, waaronder de schermhelderheid, wifi en Bluetooth. Deze functionaliteit is al in Android beschikbaar en scheelt de gebruiker onnodige handelingen om eerst naar het instellingen-menu te gaan.

Onderstaande video laat het iOS 7-concept van Head zien.

Via: CultOfMac

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.