Dit zeggen de nieuwe Intel-chips over toekomstige Macs

Lars Paijmans
4 januari 2017, 12:03
2 min leestijd
Dit zeggen de nieuwe Intel-chips over toekomstige Macs

Tijdens de CES 2017 beurs heeft Intel haar nieuwste zevende generatie Intel Kaby Lake processors onthuld. Wat zeggen deze Kaby Lake chips over de iMacs en MacBooks van de toekomst?

Lees verder na de advertentie.

Intel Kaby Lake gepresenteerd

Apple gebruikt al jaren chips van Intel in haar desktops en laptops. Deze worden vaak al lang daarvoor onthuld door het bedrijf, waardoor ze ons al maanden van tevoren iets zeggen over de prestaties van toekomstige Macs. Hetzelfde geldt voor de Kaby Lake processors, die vroeg of laat hun weg naar de MacBooks en iMac zullen vinden.

Volgens Intel zin de prestaties tot 20 procent beter dan voorgaande notebook-chips en tot 25 procent beter voor desktops. Alle chips ondersteunen Thunderbolt 3 en zijn gebouwd op het zogenaamde 14nm+-proces. Dit proces brengt betere optimalisatie-mogelijkheden met zich mee vergeleken met de voorgaande Broadwell en Skylake chips.

Intel Kaby Lake

Opvallend genoeg focussen de Y-series en U-series van de Kaby Lake processors zich naast betere prestaties ook op het verbeteren van de accuduur. Door zuiniger te werk te gaan, kan de accu van een laptop langer meegaan, wat in potentie goed nieuws is voor een toekomstige MacBook Pro.

Goed nieuws voor MacBook-accu’s

Als Apple besluit om dit jaar de MacBook Pro een hardwarematige upgrade te geven, zouden deze Y- en U-series chips een handje kunnen helpen om de tegenvallende accuduur enigszins te compenseren. Mocht Apple de Mac Mini dit jaar ook een opfrisbeurt geven, dan is de kans groot dat daar dezelfde chips voor gebruikt worden.

De S-Series van Skylake heeft op zijn beurt weer grote kans om in een toekomstige iMac verwerkt te worden. Alle chips die Intel vandaag onthulde zijn in de ‘nabije toekomst’ beschikbaar voor fabrikanten. Mooi op tijd voor Apple dus, als ze in 2017 weer de nodige verbeteringen door wil voeren voor de Mac-lijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Intel
Categorie: Apple
Devices: iMac, MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen