De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Intel gaat chips leveren voor nieuwe iPhone’

Rutger Otto
11 juni 2016, 10:23
2 min leestijd
‘Intel gaat chips leveren voor nieuwe iPhone’

Een deel van de iPhone 7 krijgt chips die gemaakt zijn door Intel. Deze modem-chips gaan die van producent Qualcomm vervangen.

Lees verder na de advertentie.

Intel-chips in nieuwe iPhone

Apple heeft ervoor gekozen om sommige van de modem-chips in de volgende iPhone door Intel te laten produceren. Dat schrijft Bloomberg op basis van diverse ingewijden. Deze chips komen niet in alle toestellen terecht. De Intel-chips komen in Amerikaanse iPhones die op het netwerk van telecomprovider AT&T draaien, maar ook in telefoons die overzees worden geleverd. Of ze ook in Nederlandse toestellen komt, is nog onduidelijk.

Het andere deel van de chips worden door Qualcomm gemaakt. Het gaat daarbij vooral om iPhones die in Amerika van het Verizon-netwerk gebruikmaken en toestellen die in China worden verkocht. Dat bedrijf maakte tot nu toe altijd alle communicatiechips van de iPhone.

iphone 7 plus

Twee fabrikanten

Apple kiest er expres voor om chips door twee fabrikanten te laten produceren. Daardoor is het bedrijf uit Cupertino namelijk minder afhankelijk van één partij en kan er onderhandeld worden over de prijs. Analisten zeggen echter wel dat modems van Qualcomm iets beter presteren dan die van Intel, als er wordt gekeken naar hoeveel data er tegelijk vanaf het netwerk naar de telefoon gebracht kan worden. Qualcomm zou 15 dollar per verkochte iPhone ontvangen van Apple. Dat komt dan neer op zo’n 3,47 miljard dollar in het fiscale jaar 2015 van Apple.

iPhone 7-geruchten

De volgende iPhone wordt waarschijnlijk aangekondigd in september van dit jaar. De vermeende iPhone 7 zal volgens de geruchten niet veel verschillen van de vorige modellen, de iPhone 6 en iPhone 6S. In elk geval niet qua ontwerp. Wel zou de koptelefoonaansluiting plaats moeten maken om het toestel nog iets dunner te maken.

Verder zou de telefoon worden voorzien van een dubbele cameralens om nog sneller betere foto’s te kunnen maken, ook in het donker. Achteraf zou je er de focus nog meer kunnen verleggen. Dat hebben we al eerder gezien, bijvoorbeeld in de recente Huawei P9. De iPhone 7 krijgt waarschijnlijk een snellere A10-chip met M10-coprocessor. Mogelijk wordt het toestel ook stof- en waterdicht.

Lees meer over de iPhone 7

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen