Instellingen-app ziet er anders uit in iOS 18 (en dat is goed nieuws)

Maurice Snijders
7 juni 2024, 8:30
2 min leestijd
Instellingen-app ziet er anders uit in iOS 18 (en dat is goed nieuws)

De app Instellingen op je iPhone en iPad, en de app Systeeminstellingen op je Mac krijgen een grote update. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Instellingen en Systeeminstellingen krijgen een update

Volgens Mark Gurman van Bloomberg geeft Apple de apps Instellingen en Systeeminstellingen een make-over met de komst van iOS 18 en macOS 15. De apps krijgen een vernieuwde gebruikersinterface met een verbeterde lay-out die het eenvoudiger moet maken om door de instellingen te navigeren.

De zoekfunctie in de apps Instellingen en Systeeminstellingen gaat ook op de schop. Met name in iOS levert het zoeken naar een optie in de app Instellingen momenteel vaak geen of een verkeerd resultaat op. Ook zijn er grote updates voor Spotlight, Siri en voor het zoeken in de besturingssystemen. De meer verborgen instellingen op Apple-apparaten zijn straks beter vindbaar door de verbeterde zoekfunctie.

Betere rangschikking

Uit een eerder gerucht bleek al dat Apple de app Systeeminstellingen op de Mac gaat herzien. De app krijgt de grootste update sinds de vernieuwingen in macOS Ventura. Apple gaat naar verluidt een systeem gebruiken dat is gericht op ‘prioriteit en algemeen belang’, en dezelfde veranderingen komen mogelijk ook naar de app Instellingen in iOS en iPadOS.

Zo worden in de app Systeeminstellingen de categorieën ‘Meldingen’ en ‘Geluid’ lager in de lijst geplaatst. ‘Algemeen’ wordt juist hoger geplaatst, onder ‘Netwerk’. ‘Achtergrond’ en ‘Beeldschermen’ komen in de lijst bij ‘Algemeen’ te staan, en ‘Privacy en Beveiliging’ wordt gekoppeld aan ‘Touch ID en Wachtwoord’.

Apple is verder van plan om het Bedieningspaneel in iOS 18 te vernieuwen. Als er meer bekend is over de functies die naar iOS en macOS komen, lees je dat uiteraard op onze site. Apple onthult iOS 18, macOS 15, iPadOS 18, tvOS 18, visionOS 2 en watchOS 11 op maandag 10 juni om 19.00 uur tijdens de WWDC.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu