Geen nieuwe MacBook Air, wel instapmodel MacBook Pro

Rutger Otto
27 oktober 2016, 20:41
1 min leestijd
Geen nieuwe MacBook Air, wel instapmodel MacBook Pro

Apple lijkt afscheid te nemen van de MacBook Air. In plaats daarvan komt er een MacBook Pro met iets mindere functies. In dit artikel lees je er alles over.

Lees verder na de advertentie.

Geen nieuwe MacBook Air

De MacBook Air lijkt langzaam te gaan verdwijnen. Apple kondigde in plaats daarvan wel een uitgeklede versie van de MacBook Pro aan op zijn Hello Again-event. Die moet het zonder Touchbar en Touch ID doen, iets wat de andere MacBook Pro’s wel hebben. Er komen dus twee nieuwe MacBook Pro’s van 13-inch: één met Touchbar en Touch ID en één zonder.

Het instapmodel van de 13-inch MacBook Pro is 12 procent dunner dan de MacBook Air, hij is 14,9mm dik. De laptop moet het met twee Thunderbolt 3-aansluitingen doen, dat zijn er twee minder dan op de andere MacBook Pro’s.

De nieuwe MacBook Pro (zonder Touchbar) krijgt een Intel Iris Graphics 540, een Force Touch-trackpad en een verbeterd toetsenbord. Hij heeft een 2.0GHz-processor en 256GB aan opslagruimte. De MacBook Pro is direct te koop in twee kleuren: spacegrijs en zilver. Hij kost 1699 euro.

Nieuwe MacBook Pro

De belangrijkste aankondiging van vandaag was de MacBook Pro in het hogere segment. Wil je meer weten over dat model, lees dan onze round-up van de MacBook Pro met Touchbar. Onduidelijk is wat er nu met de MacBook Air gaat gebeuren. Het huidige model is nog wel te koop in de Apple Store.

Lees het laatste nieuws over de MacBook Air

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen