Instant Games maakt van Facebook Messenger een platform voor multiplayer

Erwin Vogelaar
6 november 2016, 13:31
2 min leestijd
Instant Games maakt van Facebook Messenger een platform voor multiplayer

Facebook Messenger komt met Instant Games, een manier om snel met je vrienden een spelletje te spelen. Mutliplayer games direct in de chat.

Lees verder na de advertentie.

Instant Games

Facebook Messenger is bezig met een Instant Games-platform voor de chat-app. De focus voor dit platform ligt op snel een multiplayer spelletje starten met je chat-partner. Het zal hierbij voornamelijk gaan om asynchrone multiplayergames. Dat betekent dat spelers om de beurt spelen en dus hun zet kunnen doen wanneer het uitkomt. Hierdoor hoef je niet beide de app open te hebben staan om een spelletje te doen. Het gameplatform zit er al een tijdje aan te komen. Al anderhalf jaar geleden was Facebook bezig om ontwikkelaars aan te trekken voor het maken van games voor Messenger. Dit jaar verscheen er al een basketbalspelletje en een voetbalspelletje in de chat-app.

Facebook is Instant Games nu achter de schermen aan het testen. Website TechCrunch is er achter gekomen dat spelletjeskoning King.com al minigame Shuffle Cats Mini in ontwikkeling heeft. In dit spelletje gooi je kaarten naar doelwitten en strijd je voor de hoogste score. Ook lijkt startup Big Viking hard aan het werk te zijn om spelletjes voor Messenger te maken, met als eerste game Galatron VS. Ook in deze game strijd je voor de highscore. Galatron VS werkt nu al in berichten-app Kik, waarin de speler geïnformeerd wordt over de game via een bot. Op Facebook Messenger zouden games op dezelfde manier kunnen werken.

instant games

Spelletjes zijn één van de manieren waarmee Facebook van Messenger een platform maakt waar je langer wil blijven. Zo is het bedrijf ook ‘Conversation Topics‘ aan het testen, zodat je altijd wat hebt om over te praten. Ook worden er functies die we kennen van Snapchat getest in de chat-app, zodat gebruikers ook voor hun snelle foto’s de app gaan gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Facebook Messenger

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu