Facebook lanceert Instant Articles in Nederland

8 december 2015, 10:36
2 min leestijd
Facebook lanceert Instant Articles in Nederland

In de Facebook-app zul je vanaf nu ook Instant Articles van Nederlandse media gaan tegenkomen. Deze worden binnen Facebook sneller geladen dan wanneer je de link in de browser opent.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse Instant Articles

instant articles

Facebook heeft Instant Articles nu ook in Nederland gelanceerd. Daarmee wordt het voor gebruikers mogelijk om links van bepaalde media binnen Facebook te openen. Dat gaat sneller en ziet er binnen de Facebook-app fraaier uit. Daarvoor werkt Facebook samen met Metro, NOS, Nu.nl, RTL Nieuws en Telegraaf. Niet alle genoemde media maken direct gebruik van dit soort artikelen. Om te beginnen stappen RTL Nieuws en Metro in, de rest volgt later.

De Instant Articles waren voor buitenlandse media al een tijdje beschikbaar. Zo maakten BBC News, Bild, Buzzfeed, The New York Times en The Guardian er al gebruik van. Instant Articles van deze media kon je in de Nederlandse app overigens al wel bekijken.

Laden binnen de app

Met deze dienst van Facebook is het voor gebruikers mogelijk om artikelen direct binnen de Facebook-app te laden. Daarvoor maken ze gebruik van de servers van Facebook, waardoor ze een stuk sneller in beeld verschijnen. Normaal gesproken laden links in een aparte browser en met het doorverwijzen van de gebruiker raakt tijd verloren.

Volgens Facebook duurt het normaal gesproken tot wel acht seconden om artikelen van andere websites in te laden. Instant Articles moeten ervoor zorgen dat het openen van artikelen tien keer zo snel gaat.

Sneller laden en gebruikers vasthouden

Niet elke gedeelde link op Facebook verwijst trouwens naar een Instant Article. Een speciaal icoontje toont in het plaatje van de link welke artikelen wel en niet binnen Facebook geopend kunnen worden. Het icoon toont een bliksemschichtje.

Naast sneller laden en een mooier weergegeven artikel, is er voor Facebook natuurlijk nog een reden om Instant Articles te introduceren. Als artikelen binnen de Facebook-omgeving geopend worden, blijven gebruikers namelijk langer op Facebook hangen, iets waar het bedrijf op hoopt.

Lees meer over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu