Nieuwe Instagram winkelfunctie laat je spullen kopen vanuit de app

Lars Paijmans
2 november 2016, 10:24
2 min leestijd
Nieuwe Instagram winkelfunctie laat je spullen kopen vanuit de app

Instagram is al jaren een plek voor bedrijven om in contact te komen met hun klanten. Dankzij een nieuwe Instagram winkelen functie kun je straks bovendien rechtstreeks vanuit de app een product aanschaffen.

Lees verder na de advertentie.

Instagram winkelen vanuit de app

Naast je vrienden en familieleden, volg je op Instagram ongetwijfeld ook een aantal van je favoriete websites en merken. Het sociale fotonetwerk is een uitstekende manier gebleken om in contact te komen met klanten.

https://vimeo.com/189697604

Vooralsnog was het echter lastig om de volgende stap te zetten: vanuit Instagram iets kopen was alleen mogelijk door op een link te klikken in de beschrijving van een foto. Verre van ideaal, omdat je bij Instagram vooral naar de afbeelding kijkt in plaats van de tekst eronder leest.

Daar komt met de komst van Instagram Shopping Tags verandering in. Deze functie wordt vooralsnog door een kleine groep mensen getest in de Verenigde Staten, maar moet later ook in de rest van de wereld verschijnen. Met de Tags kunnen bedrijven en winkels de objecten in hun foto’s taggen met het bijbehorende product. Alsof er een digitaal prijskaartje aan gehangen wordt dus, waarmee je direct door kunt klikken naar een speciale productpagina. Je verlaat de Instagram-app pas als je vervolgens op de kooplink tikt.

Goed nieuws voor klant en winkelier

Zoals je in de afbeeldingen en video in dit artikel kunt zien, zit deze commerciele kant van Instagram dus niet voor jou als gebruiker in de weg. Als je geen zin hebt om het boek te kopen dat je op een foto van je favoriete boekenwinkel voorbij ziet komen, scroll je er gewoon langs zonder dat er prijskaartjes n beeld verschijnen.

Dat Instagram met een dergelijke functie komt is overigens niet verwonderlijk. Al lange tijd proberen diensten van derden een soortgelijke functionaliteit te bieden, maar nu Instagram het zelf in de app inbouwt, betekent dit voor zowel de winkel als de klant een betere ervaring.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen