Dit is de reden waarom je mogelijk Instagram-volgers bent kwijtgeraakt

Rutger Otto
19 december 2014, 10:09
1 min leestijd
Dit is de reden waarom je mogelijk Instagram-volgers bent kwijtgeraakt

Instagram heeft grote schoonmaak gehouden en spam-accounts verwijderd. Daar is niet iedereen even blij mee.

Lees verder na de advertentie.

Instagram-volgers verwijderd

Het zou kunnen dat het aantal volgers op je Instagram-account vandaag is afgenomen. Instagram beloofde een week geleden spam-accounts te gaan opschonen, dat de foto-app bekend maakte dat het meer dan 300 miljoen gebruikers had. “Het aantal groeit nog steeds”, schrijft Instagram op haar blog. “Daarom is het van belang dat we de authenticiteit bewaren. Wij doen er daarom alles aan om Instagram vrij te houden van nep- en spam-accounts. Er zullen daarom veranderingen in je volgers-aantal kunnen zijn.”

Inmiddels zijn er enorm veel van dit soort spam-accounts verwijderd. Het account van Instagram verloor de meeste volgers, maar liefst 18,9 miljoen. Dat is bijna 30 procent van het totaal. Andere ‘grote verliezers’ waren onder meer Justin Bieber (verloor er 3,5 miljoen), Kim Kardashian (1,3 miljoen) en Ariana Grande (1,5 miljoen).

Spam-accounts

Ook minder bekende mensen hebben echter ‘last’ van de opschoning. Op Twitter en Instagram regent het klachten van mensen die volgers kwijtgeraakt zijn. Dat gaat soms van een handvol tot duizenden volgers – allemaal spam. Uit de top 100 grootste verliezers is zo’n 2 tot 8 procent van de volgers verwijderd. Zulke aantallen zijn normaal op sociale netwerken. Facebook en Twitter zeggen dat minder dan 5 procent van hun accounts nep of spam is.

“We begrijpen dat het vervelend is voor mensen om volgers te verliezen”, heeft een woordvoerder van Instagram gezegd. “Maar het doel is uiteindelijk om te zorgen dat gebruikers weten dat hun volgers echte mensen zijn.”

Lees meer over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu