Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Instagram bundelt voortaan foto’s en video’s bij evenementen

Wouter Nijsen
2 november 2015, 9:12
1 min leestijd
Instagram bundelt voortaan foto’s en video’s bij evenementen

Instagram gaat in haar app foto- en videocollecties tonen bij belangrijke evenementen. Hiermee krijgen gebruikers een overzicht van de beste foto’s en video’s bij een bepaald evenement.

Lees verder na de advertentie.

Instagram videocollecties

Dit weekend toonde Instagram al de beste foto’s en video’s rondom Halloween. De collecties van foto’s en video’s zijn te zien in de Instagram-app en aanvankelijk alleen beschikbaar voor gebruikers uit de Verenigde Staten. Instagram zegt de functie de komende tijd in te willen zetten bij andere evenementen of gebeurtenissen. Of de feature ook voor gebruikers uit andere landen beschikbaar komt, is nog onduidelijk.

instagram videocollecties

Volgens Instagram laten de foto- en videocollecties gebruikers een bepaald evenement op een andere manier ervaren. De foto’s en video’s worden door medewerkers van Instagram gebundeld en moeten het ook makkelijker maken om te zien wat er tijdens een bepaald evenement wordt gedeeld.

Concurrentie voor Snapchat en Twitter

Met het bundelen van content krijgt Instagram een feature die lijkt op Snapchat Live Stories en Twitter Moments. Met Live Stories krijgen Snapchat-gebruikers toegang tot de beste foto’s en filmpjes die tijdens een evenement worden geplaatst. Deze worden door medewerkers van Snapchat uitgekozen.

Met Twitter Moments kunnen gebruikers de belangrijkste gebeurtenissen op Twitter nalezen, als zij bijvoorbeeld een tijdje offline zijn geweest. Deze momenten, die gebruikers kunnen volgen, worden uitgezocht door curatoren van Twitter en zijn voor iedereen hetzelfde.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu