Instagram komt met vertaalknop voor vreemde talen

Rutger Otto
23 juni 2016, 12:16
2 min leestijd
Instagram komt met vertaalknop voor vreemde talen

Instagram rolt in de komende maand een vertaalknop uit onder gebruikers. Daarmee is het mogelijk om teksten in de app in een onbekende taal om te zetten in het Nederlands.

Lees verder na de advertentie.

Instagram vertaalknop

Maandelijks wordt Instagram door maar liefst 500 miljoen mensen gebruikt, zo liet de fotodienst afgelopen week weten. Omdat de app zo vertegenwoordigd is over de hele wereld, zijn er veel verschillende talen op het netwerk te vinden. Immers, niet iedereen schrijft en reageert in het Engels. Vaak gebeurt dat gewoon in de moederstaal.

Op Facebook was het al langer mogelijk om buitenlandse teksten te vertalen, maar op Instagram (dat onderdeel van Facebook is) was dat nog niet het geval. Binnenkort komt die optie er voor Instagram. Op de dienst zelf werd de vertaalknop door Instagram aangekondigd.

In de taal die je begrijpt

“In de komende maand verschijnt er een vertaalknop bij verhalen in de feed en profielbio’s die in een andere taal geschreven zijn dan jij spreekt”, schrijft Instagram. “De Instagram-community is harder en wereldwijd gegroeid dan wij voor mogelijk hadden gehouden. Daarom zijn we blij om aan te kondigen dat je binnenkort elk verhaal bij de foto kunt begrijpen, het maakt niet uit welke taal je spreekt.”

Vernieuwde tijdlijn

De functie is al een tijdje op komst, maar zie je de vertaalmogelijkheid nog niet, heb dan even geduld. De uitrol zal niet gelijktijdig voor iedereen zijn. Op dit moment rolt Instagram overigens ook de vernieuwde tijdlijn onder gebruikers uit. Die zorgt ervoor dat foto’s niet meer op volgorde van nieuw naar oud verschijnen, maar op basis van wat je als gebruiker mogelijk interessant vindt.

Lees meer over Instagram

Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu