Instagram-update maakt vier uur durende livevideo’s mogelijk

Kaylee Laurens
28 oktober 2020, 8:58
1 min leestijd

Instagram introduceert drie updates. Deze vernieuwingen hebben allemaal te maken met de livevideo-functie. Zo kun je na de update niet één, maar vier uur lang je volgers vermaken met een livestream. 

Lees verder na de advertentie.

Update: Tijdslimiet Instagram livevideo naar vier uur

Instagram kondigt de nieuwe functies aan in een tweet. De sociale media-gigant begint met de melding dat het nieuwe limiet voor livevideo’s wordt verlengd tot de duur van vier uur. Ook introduceert men een nieuw onderdeel genaamd Live Archief. 

Instagram update livevideo

Live Archief geeft gebruikers voortaan de mogelijkheid om livevideo’s tot 30 dagen te bewaren. Zo heb je ruim de tijd om de video naar je apparaat te downloaden. Ook is het mogelijk om de live-registratie vanuit het archief naar IGTV te uploaden. Fijn om te weten: het Live Archief is net als het Berichtenarchief en Verhalenarchief alleen voor jou zichtbaar. 

Tot slot komt Instagram ook met de mogelijkheid om voortaan livevideo’s te vinden via de Ontdekken-pagina en het IGTV-overzicht. Op die manier kun je ook livevideo’s zien van mensen die je nog niet volgt. 

De toekomst van Instagram

Updates, zoals Instagram Reels en het nieuwe Live Archief zijn relatief kleine ingrepen. De grootste verandering moet nog komen: de fusie tussen Facebook en Instagram. Facebook heeft al meerdere keren laten weten dat het platform het sturen van berichten binnen Messenger, Instagram en WhatsApp wil samenvoegen.

Op die manier kun je contact houden met gebruikers die slechts één van de drie apps gebruiken. Door de populaire apps samen te voegen, hoopt Facebook te kunnen concurreren met iMessage.

Niet iedereen is blij met dit plan. Zo beweert de Duitse minister van Justitie, Katarina Barley, dat zo een “monopolie” ontstaat en dit niet mag. Dit tegengeluid houdt de fusie vooralsnog niet tegen.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Het laatste nieuws over Instagram:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen