Instagram laat je binnenkort je account beter beveiligen

Redactie
17 februari 2016, 10:32
1 min leestijd
Instagram laat je binnenkort je account beter beveiligen

Na Facebook en Twitter gaat ook Instagram tweestapsverificatie als extra beveiliginglaag toevoegen. Dat laat het sociale netwerk weten aan Techcrunch.

Lees verder na de advertentie.

Instagram tweestapsverificatie

instagram tweestapsverificatie

Instagram heeft momenteel ruim 400 miljoen gebruikers, die op korte termijn hun account beter kunnen beveiligen met behulp van tweestapsverificatie. Instagrammers die hier gebruik van willen maken, dienen wel hun telefoonnummer op te geven.

De beveiligingsmethode vraagt niet alleen de juiste combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, maar ook om een verificatiecode. In het geval van Instagram ontvang je de code op het opgegeven telefoonnummer wanneer er wordt ingelogd op een nieuw apparaat. Dit maakt het voor kwaadwillenden moeilijker om een account over te nemen; ze moeten immers ook over je telefoon beschikken.

Instagram-gebruikers worden vaker slachtoffer van malafide apps en andere vormen van phishing waarbij inloggegevens worden buitgemaakt. De kwaadwillende partij kan deze doorverkopen of gebruiken voor eigen promotionele doeleinden.

Afgelopen november werd een malafide app genaamd InstaAgent verwijderd uit de App Store. Die beloofde te tonen door wie je profiel is bekeken, maar verschafte zichzelf daarbij de toegang tot je account om spam te uploaden.

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu