‘Instagram test nieuwe manier om foto’s en video’s te ontdekken’

Michel van 't Klaphek
13 oktober 2018, 10:37
2 min leestijd
‘Instagram test nieuwe manier om foto’s en video’s te ontdekken’

Instagram Verhalen kijk je door op het scherm te tikken. Het sociale netwerk wil deze manier van foto’s en video’s bekijken uitbreiden naar tenminste het Verkennen-tabblad.

Lees verder na de advertentie.

Test: Instagram tikken, nooit meer scrollen

Instagram test een nieuwe manier om door je feed te scrollen. Je hoeft niet langer met je vinger van onder naar boven te vegen, maar je geeft tikjes op de zijkant van het scherm. Dit is proces zoals je momenteel al Verhalen bekijkt. Als je rechts op het scherm tikt ga je door naar het volgende verhaal terwijl je op de linkerkant moet drukken om terug te gaan naar de vorige.

Op deze manier worden foto’s en video’s direct op volledig scherm getoond, in tegenstelling tot de huidige situatie. Nu moet je scrollen om precies de juiste afmetingen in beeld te krijgen. De nieuwe manier van Instagram bedienen wordt momenteel getest in het Verkennen-tabblad onder een select aantal gebruikers.

iPhoned Instagram verhalen

Het sociale netwerk heeft de test bevestigd tegenover TechCrunch, maar wil er verder weinig over kwijt. De woordvoerder geeft aan dat Instagram altijd op zoek is naar verbeterpunten en haar gebruikers ‘dichter bij elkaar wil brengen’. Het is daarmee niet duidelijk of er ook plannen zijn om de tik-navigatie ook naar je tijdlijn te brengen.

Lees ook: Tweestapsverificatie Instagram op 2 manieren te gebruiken: zo stel je het in

‘Facebook krijgt grotere vinger in de pap’

De timing van de test is opvallend. Een paar weken geleden verliet medeoprichter Kevin Systrom namelijk het bedrijf omdat hij het niet eens was met de inmenging van Facebook, de eigenaar van Instagram. Volgens Systrom begon Facebook steeds meer macht naar zich toe te trekken, omdat het sociale netwerk in toenemende mate afhankelijk is geworden van de foto-app.

Beide apps lenen de laatste tijd inderdaad steeds meer functies van elkaar. Zo gebruikt Instagram sinds kort Facebook-gegevens zodat de tijdlijn beter aansluit op jouw interesses. Op haar beurt gebruikt Facebook weer Insta-data om gerichtere advertenties te tonen.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen