Instagram experimenteert met niet-chronologische feed

Wouter Nijsen
16 maart 2016, 9:18
2 min leestijd
Instagram experimenteert met niet-chronologische feed

De tijdlijn van Instagram gaat op de schop. In plaats van dat posts op chronologische volgorde worden getoond, krijg je straks eerst de foto’s en video’s te zien waarvan Instagram denkt dat ze het meest interessant zijn.

Lees verder na de advertentie.

Instagram tijdslijn op de schop

Instagram is gestart met een test om de tijdslijn te verbeteren. Waar je momenteel nog de nieuwste posts als eerste te zien krijgt, moeten dit op termijn de berichten worden die voor jou het interessantst zijn. Hierbij kijkt Instagram naar de relevantie en populariteit van het bericht en welke relatie je hebt met de gebruiker. Zo krijg je bijvoorbeeld een video van je favoriete artiest als eerste te zien, ook als deze al wat eerder is geplaatst.

Instagram direct

Ceo en mede-oprichter Kevin Synstrom vertelt in een interview met de New York Times dat Instagram-gebruikers gemiddeld 70 procent van hun feed missen. De nieuwe tijdlijn moet ervoor zorgen dat de resterende 30 procent daadwerkelijk de moeite waard is om te bekijken. Voor de nieuwe tijdslijn maakt Instagram gebruik van een nieuw algoritme, waarbij machine learning wordt toegepast om de sortering te bepalen. Dat Instagram-gebruikers zoveel content missen, heeft overigens ook te maken met de tijdsverschillen.

Instagram test de vernieuwde tijdslijn momenteel onder minder dan 10 procent van alle gebruikers. Het is onduidelijk of en per wanneer de feature voor iedereen beschikbaar komt.

Ook Twitter en Facebook

Met de vernieuwde tijdslijn gaat Instagram Twitter en Facebook achterna. Twitter toont berichten ook al een tijdje niet meer op basis van tijd. In plaats daarvan wordt een Facebook-achtige aanpak gebruikt, waarbij het netwerk bepaalt welke berichten interessant zijn voor jou. Deze functie heet ‘Toon me de beste tweets eerst‘ en is desgewenst uit te schakelen. Op Facebook worden de zogeheten topberichten getoond, om de meest relevante en interessante berichten te verzamelen.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu