De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Instagram start uitrol van nieuwe tijdlijn

Rutger Otto
4 juni 2016, 10:33
2 min leestijd
Instagram start uitrol van nieuwe tijdlijn

Het werd in maart aangekondigd en de komende maand moet elke Instagram-gebruiker eraan geloven: de algoritmische tijdlijn wordt voor iedereen uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Instagram feed

Enkele Nederlandse gebruikers meldden in april al dat hun tijdlijn op de schop was gegaan, maar voor veel gebruikers veranderde er niets. In een nieuwe blogpost laat Instagram weten dat de nieuwe feed in de komende maand voor iedereen zal veranderen. Het kan dus zijn dat je tijdlijn nu nog hetzelfde is, maar dat verandert dan gegarandeerd binnenkort.

De vernieuwde tijdlijn zal even wennen zijn. Niet langer zie je de nieuwste berichten van mensen die je volgt bovenin de app staan, zoals op Twitter. Instagram volgt de aanpak van moederbedrijf Facebook en toont foto’s op basis van een algoritme dat bepaalt wat jij als gebruiker waarschijnlijk het meest interessant vindt.

instagram vierkant

Mis niets meer

In de korte update op zijn blog stelt Instagram dat mensen gemiddeld 70 procent van hun tijdlijn missen. “Het is lastiger geworden om alle gedeelde foto’s en video’s bij te houden sinds Instagram is gegroeid”, staat er. “De laatste paar maanden hebben we een nieuwe manier van ordenen van posts uitgebracht bij een deel van de gebruikers. We zien dat mensen er actiever van worden op het gebied van likes en comments.”

Met de nieuwe tijdlijn hoopt Instagram dat gebruikers geen foto’s en filmpjes meer missen die voor hen belangrijk zijn. “Met de nieuwe ordening mis je nooit meer de video van je favoriete band na een concert, zelfs niet als ze aan de andere kant van de wereld in een andere tijdzone spelen. Het maakt niet uit hoeveel accounts je volgt, je ziet altijd de meest recente posts van je beste vrienden.”

Instagram-logo verandering

Verwacht wordt dat de verandering nog wel wat stof doet opwaaien. Dat deed het namelijk al toen slechts het Instagram-icoon werd veranderd. Toen de fotodienst de verandering in maart aankondigde, ontstond er ook al ophef op sociale media.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen