De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Instagram gaat bijhouden hoeveel tijd je in de app doorbrengt

Rick van der Veer
16 mei 2018, 17:05
2 min leestijd
Instagram gaat bijhouden hoeveel tijd je in de app doorbrengt

Er komt steeds meer aandacht voor smartphoneverslaving en de hoeveelheid tijd die we aan apps besteden. Nu werkt ook Instagram aan een manier om bij te houden hoeveel tijd je kwijt bent binnen de applicatie.

Lees verder na de advertentie.

Zo gaat Instagram je tijd in de app bijhouden

Instagram tijd bijhouden

De Instagram-app krijgt binnenkort een nieuwe functie in het zijmenu. Deze optie geeft straks inzicht in hoe jij Instagram gebruikt. Zo kun je bijhouden hoeveel tijd je kwijt bent aan het scrollen door je feed, en ervoor zorgen dat je niet teveel tijd op Instagram doorbrengt. Dat heeft de ceo van Instagram, Kevin Systrom, bevestigd op Twitter.

Steeds meer bedrijven schenken aandacht aan smartphoneverslaving. Zo werkt Google aan een dashboard in Android P, waarmee je kunt zien hoeveel tijd je aan je verschillende apps hebt besteed. Ook kun je de niet storen-modus aanzetten door je toestel om te draaien, en wordt het scherm zwartwit vlak voordat je gaat slapen.

Maar ook Apple heeft zich uitgesproken over dit thema. In januari gaf Tim Cook nog aan dat Apple het probleem van smartphoneverslaving erkent, en dat iOS hier in de toekomst opties voor krijgt. Cook deed deze uitspraak nadat Apple-investeerders eerder via een brief hun zorgen hadden geuit over of Apple genoeg deed om iPhone-verslaving onder kinderen aan te pakken.

Apps bijhouden in iOS 12

Volgens geruchten lijkt het er in ieder geval op dat iOS 12 een app krijgt die voor je in kaart brengt hoe vaak je welke apps gebruikt. Mogelijk wordt deze functie aan de Gezondheid-app gekoppeld, zodat je een handig overzicht krijgt van hoe het met je iPhone-gebruik gesteld is. Wil je meer weten over de volgende versie? Check dan ook ons iOS 12-overzicht, waar we alles voor je op een rijtje hebben gezet wat we nu weten.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom iOS 12 en WWDC 2018? Download dan onze officiële iPhoned-app en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu