De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Instagram werkt aan ‘Take a Break’-functie om verslaving tegen te gaan

Bram Lettenmeijer
10 november 2021, 19:06
2 min leestijd
Instagram werkt aan ‘Take a Break’-functie om verslaving tegen te gaan

Verslaving aan social media is een groot probleem. Instagram hoopt er een stokje voor te steken met een nieuwe ‘Take a Break’-functie.

Lees verder na de advertentie.

Uren scrollen door je feed? Tijd voor een pauze

Adam Mosseri, de ceo van Instagram, kondigde via een video een nieuwe functie aan die socialmediaverslaving tegen moet gaan. De functie heet ‘Take a Break’ en wordt momenteel getest voor iOS. Take a Break gaat Instagram-gebruikers aanmoedigen om na een bepaalde tijd even een pauze in te lassen. Instagram vindt dit naar eigen zeggen belangrijk, omdat veel gebruikers soms toch wel érg lang door hun feed scrollen.

In de video legt Mosseri uit dat de functie een “opt-in-besturingselement is, waarmee gebruikers pauzeherinneringen in de app kunnen ontvangen na een door hen gekozen tijdsduur.” Volgens Mosseri heeft Instagram nauw samengewerkt met externe experts, om Take a Break zo functioneel mogelijk vorm te geven.

Haal een paar keer diep adem

De nieuwe Instagram-functie komt in de vorm van een pop-up. Deze vraagt je om – de naam zegt het al – een korte break te nemen. De functie geeft hierbij een aantal suggesties om je pauze mee te vullen. Zo kun je een paar keer diep adem halen, je gedachten opschrijven, naar je favoriete liedje luisteren of iets van je to-do-lijst afstrepen. Of je doet gewoon lekker waar je zelf zin in hebt, natuurlijk.

Instagram hoopt de functie in december beschikbaar te maken voor het grote publiek. Tot die tijd bevindt de ‘Take a Break’-functie zich in de testfase. Zou jij de functie gebruiken? Of vind je het onzin en wil je gewoon zelf bepalen hoe lang je gebruik maakt van de app? Laat het vooral even weten in de reacties hieronder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat kan via de website en onze gratis iPhoned-app. Ook kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Meer over Instagram:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu