De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Instagram Subscriptions: betaalde content voor de populaire fotodienst

Piet-Jan Lentjes
9 november 2021, 15:09
2 min leestijd
Instagram Subscriptions: betaalde content voor de populaire fotodienst

Het duurt niet lang meer of Instagram krijgt ondersteuning voor betaalde content. Met Instagram Subscriptions kun je als creator (of maker) straks geld vragen voor de foto’s en verhalen die je op de site plaatst.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Subscriptions als betaalde content

Instagram gaat zich minder richten op reclame om geld te verdienen, maar neemt een toevlucht naar betaalde abonnementen. Dat blijkt uit de in-app aankopen bij de Instagram-app in de App Store. In dit overzicht zijn nu Instagram Subscriptions verschenen die 0,99 euro per maand gaan kosten. Hiermee wordt het onder andere mogelijk voor makers om geld te vragen voor exclusieve posts op Instagram.

Instagram lijkt hiermee Twitter achterna te gaan, die onlangs (alleen nog in de Verenigde Staten) Super Followers heeft geïntroduceerd. Net als bij Twitter krijg je op Instagram een speciale badge naast je naam wanneer je een reactie achterlaat (of privé-bericht) bij een creator waar je een betaald abonnement op hebt. Natuurlijk heb je dan ook toegang tot de bijbehorende exclusieve content.

Instagram Reels.

De Instagram Subscriptions is slechts één van de betaalde functies waar de sociale fotodienst mee aan het experimenteren is. Volgens de laatste geruchten is Instagram ook op zoek naar opties voor ‘Exclusive Stories’ (verhalen in de Nederlandse versie).

Instagram: de opkomst van een sociaal fotonetwerk

Instagram is een online sociaal netwerk om foto’s en video’s te delen en met mede-gebruikers te chatten. In 2012 werd Instagram overgenomen door Facebook voor een bedrag van circa 1 miljard in contanten en aandelen. Desondanks is Instagram nog steeds een zelfstandig bedrijf.

Instagram livestream

Instagram kwam in 2016 opnieuw in het nieuws toen het design van Instagram volledig vernieuwd werd. De klassieke camera in het icoon werd vervangen door een stijlvol logo met felle kleuren. Ook is het ontwerp van de hele app er een stuk subtieler op geworden, zodat de foto’s voortaan beter opvallen.

Op zoek naar meer interessant Apple-nieuws?

Wil je zo snel mogelijk op de hoogte gehouden worden van al het Applenieuws en geruchten? Houd dan deze website goed in de gaten! Download ook de iPhoned-app en schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Vergeet niet om ons ook te volgen op Facebook en Instagram.

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu