Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘Instagram geeft volgsuggesties voor nieuwe Stories’

Rutger Otto
30 augustus 2016, 13:32
2 min leestijd
‘Instagram geeft volgsuggesties voor nieuwe Stories’

Instagram gaat accounts aanraden op basis Stories. Het sociale netwerk bekijkt jouw interesses en presenteert op basis daarvan Stories van mensen die je mogelijk het volgen waard vindt.

Lees verder na de advertentie.

Welke Instagram Stories volgen?

De nieuwe aanbevelingen komen in de Verkennen-tab van de app te staan. Ze worden op dezelfde manier gepresenteerd als Stories boven je tijdlijn, in cirkeltjes met een kleine foto van de gebruiker. Momenteel is de functie er nog niet voor iedereen, maar hij wordt geleidelijk onder Instagrammers uitgerold. Snapchat, de concurrent van Instagram Stories met zijn eigen Verhalen-functie, geeft helemaal geen suggesties van mensen om te volgen.

Andere mensen volgen voor Stories zal op Instagram dus gemakkelijker worden. Volgens Instagram maken op dit moment nu al 100 miljoen Instagrammers gebruik van het Verkennen-tabje. Dat komt neer op een vijfde van alle mensen die Instagram maandelijks gebruikers, dat zijn er in totaal 500 miljoen. Dagelijks zou het aantal actieve gebruikers rond de 300 miljoen liggen.

Lees ook: Wat Snapchat van Instagram Stories kan leren

Instagram-Stories

Functie is ‘goed onthaald’

Volgens TechCrunch wil Instagram niet vertellen hoe de Stories-functie binnen de app groeit. Blake Barnes, directeur Product Management van Instagram, is blij met hoe het gaat. “We zijn enthousiast over hoe snel de functie werd omarmd”, zegt hij. “Zowel door dagelijkse gebruikers als door beroemdheden en merken.” Als één van zijn favoriete verhalen noemt hij basketbalspeler LeBron James die in zijn eentje cornflakes eet op een gehuurde jacht. “Stories heeft de angst weggenomen om te veel te posten. Je hoeft je ook niet meer druk te maken over likes en comments.”

Instagram Stories werden in augustus aan Instagram toegevoegd. Met de functie kunnen Instagramgebruikers foto’s en video’s delen die na 24 uur vanzelf weer verdwijnen. Volgers kunnen deze verhalen als reeks bekijken, net als op Snapchat. Ook is het mogelijk om beelden te verreiken met tekeningen of tekst.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu