Snapchat groeit minder snel, Instagram slaat zijn slag

Rutger Otto
23 februari 2017, 15:11
2 min leestijd
Snapchat groeit minder snel, Instagram slaat zijn slag

Facebook lijkt Snapchat met succes de loef af te steken. Daar waar de groei van Snapchat stagneert, neemt het gebruik van Instagram alleen maar toe.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat groei stagneert

Dat schrijft Telecompaper in het meest recente Dutch Apps Market rapport. Uit het onderzoek blijkt dat niet alleen het aantal nieuwe installaties van Snapchat vermindert, maar dat ook het gebruik afneemt. In september van 2015 werd de app nog gemiddeld 23 dagen per maand gebruikt, dat was in januari van dit jaar nog 20 dagen.

Het aantal installaties neemt volgens Telecompaper steeds sneller af. In november 2016 steeg het aantal Snapchat-installaties nog met 67 procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. In december was dat nog 40 procent meer dan in 2015 en afgelopen januari betrof de stijging nog 20 procent. Snapchat groeit nog wel, maar minder minder snel dan voorheen, zo staat in het rapport.

wereldlenzen slimmer

Aansluiting bij oudere doelgroep

Om zich te herpakken zal de app aansluiting moeten vinden bij een oudere doelgroep, stelt Telecompaper. “Van de tieners (12 tot 19 jaar) heeft driekwart de app al op zijn smartphone staan. Bij de twintigers is dat de helft, maar boven de dertig daalt het percentage snel.” Instagram zou eveneens te maken hebben met een leeftijdsgerelateerde populariteit, al bereikt de dienst dertigers en veertigers gemakkelijker. Het gebruik van Facebooks fotodienst nam het afgelopen anderhalf jaar juist toe: van gemiddeld 17 naar 19 dagen per maand.

Nieuwe functies in Instagram

Facebook probeert al tijden gebruikers weg te snoepen bij Snapchat door nieuwe functies aan zijn apps toe te voegen. Dat lijkt steeds beter te lukken. Instagram en WhatsApp hebben nu allebei de functie om verhalen te plaatsen met foto’s en video’s die na 24 uur verdwijnen. Snapchat maakte naam met verdwijnende berichten, maar gebruikers van Instagram hoeven hun vertrouwde app daar niet langer voor te verlaten.

Lees ook: Hoe moet het nu verder met Snapchat?

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Bron: Telecompaper
Categorie: Apps
Thema's: Instagram, Snapchat

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen