Instagram slaat foto’s in hogere resolutie op

Wouter Nijsen
6 juli 2015, 15:51
1 min leestijd
Instagram slaat foto’s in hogere resolutie op

Het lijkt er op dat Instagram foto’s gaat opslaan in een hogere resolutie. Hierdoor komen foto’s groter in beeld en zijn ze simpelweg een stuk scherper.

Lees verder na de advertentie.

Instagram resolutie voor foto’s verhoogd

Instagram zou al een aantal dagen foto’s in een hogere resolutie opslaan. Dat heeft een lezer van The Verge ontdekt. Waar foto’s voorheen in de resolutie van 640 bij 640 pixels werden opgeslagen, verandert dat nu. Kiekjes zijn nu te bekijken in een resolutie van 1080 bij 1080 pixels. Een goede ontwikkeling, want hierdoor zien kiekjes er simpelweg mooier uit, ook op de scherpe schermen van iPhones.

instagram

Belangrijk om te weten is dat de foto’s niet naar de hogere resolutie worden opgerekt, maar dat de resolutie dichter bij de oorspronkelijke grootte komt te liggen. Wel worden foto’s door Instagram gecomprimeerd, om grote bestandsformaten te voorkomen. Het bekijken van de hogere resolutie foto’s kan momenteel nog niet op mobiele apparaten. Wel zijn ze te benaderen door in een browser de broncode in te duiken.

Instagram heeft nog niet gereageerd en deze ontwikkeling ook niet aangekondigd. Wel is het aannemelijk dat we de komende tijd een update voor de Instagram iOS-app kunnen verwachten.

Meer over Instagram

Onlangs werd de Instagram-app voor iOS flink vernieuwd. Zo werd een het ‘Ontdek’-scherm toegevoegd, waarin nu de top trends te zien zijn. De Ontdek-sectie is echter momenteel alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Ook de zoekfunctie van Instagram werd in de laatste update onder handen genomen. Zo is het mogelijk om naar locaties te zoeken door op ‘Plaatsen’ te tikken. Ook werd de optie om naar personen en tags te zoeken toegevoegd.

Het laatste nieuws over Instagram

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu