Nieuwe Instagram-regels: blote billen mogen niet meer

Rutger Otto
17 april 2015, 14:01
2 min leestijd
Nieuwe Instagram-regels: blote billen mogen niet meer

Instagram heeft nieuwe richtlijnen gepubliceerd over welke foto’s wel en niet mogen op het sociale netwerk. Ook gaat beledigen strenger aangepakt worden.

Lees verder na de advertentie.

Instagram-regels

“We willen dat Instagram een betrouwbare en veilige plek blijft voor inspiratie en expressie”, schrijft de Instagram op de website. Daarvoor voert de fotodienst enkele veranderingen door in het beleid voor gebruikers. Waar uploaders eerder altijd werden gevraagd om geen naakt- of erotische content te plaatsen, is dit nu echt verboden.

Beelden waarop seksuele gemeenschap, geslachtsdelen of close-ups van naakte billen zijn afgebeeld, worden niet langer toegestaan. Ook tepels van vrouwen mogen niet meer in beeld. Er zijn wel uitzonderingen. Zo mag borstvoeding wel, evenals littekens van een borstamputatie. Ook naaktbeelden in de vorm van schilderijen en beeldhouwwerken blijven toegestaan op Instagram.

Instagram schrijft ook dat het soms ‘uit veiligheidsoverwegingen’ foto’s van (half)naakte kinderen kan verwijderen. “Zelfs wanneer deze inhoud wordt gedeeld met goede bedoelingen, kan deze worden gebruikt door anderen op onvoorspelbare wijze”, schrijft Instagram. Er is een speciale pagina waar de dienst tips voor ouders deelt.

instagram bolt

Belediging en haat

De fotodienst gaat ook strenger optreden tegen beledigingen en haat op het netwerk. De richtlijnen hiervoor zijn uitgebreider geworden dan alleen het advies om respectvol te blijven. Zo schrijft Instagram:

Het is nooit oké om geweld aan te moedigen of iemand aan te vallen op basis van ras, afkomst, nationaliteit, sekse, geslacht, genderidentiteit, seksuele geaardheid, religie, handicap of ziekte. Wanneer haatdragend taalgebruik wordt gedeeld om het te bespreken of om mensen ervan bewust te maken, wordt het toegestaan. In deze gevallen vragen we je om je bedoeling duidelijk uit te leggen.

Met de nieuwe maatregelen hoopt Instagram dat gebruikers beter met elkaar omgaan. Schokkende of kwetsende content wordt op deze manier verwijderd.

Lees meer over Instagram

Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu