De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Dit doet Instagram met ongepaste foto’s die geen regels overtreden

Lars Paijmans
11 april 2019, 11:03
2 min leestijd
Dit doet Instagram met ongepaste foto’s die geen regels overtreden

Het sociale fotonetwerk Instagram heeft geen duidelijke regels, maar verwijdert regelmatig schokkende of aanstootgevende beelden. Dat is echter niet genoeg om beelden te weren die deze richtlijnen net niet overtreden. Voor deze gevallen heeft Instagram nu iets nieuws bedacht.

Lees verder na de advertentie.

Hoe Instagram regels continu bijstelt

In een gesprek met TechCrunch legt Instagram uit hoe moeilijk het soms kan zijn om foto’s te beoordelen. Natuurlijk zijn er dagelijks ontelbaar veel beelden die de regels overschrijden, door bijvoorbeeld geweld te laten zien, en direct verwijderd worden.

Maar er zijn minstens zoveel foto’s en video’s die wel bedoeld zijn om mensen te kwetsen of duidelijk oproepen tot geweld, zonder dit expliciet te laten zien.

Instagram regels

Om dit probleem op te lossen, gaat Instagram posts voortaan opdelen in drie categorieën. De eerste categorie bestaat uit beelden die gewoon toegestaan zijn en dus gewoon op een tijdlijn verschijnen.

De tweede categorie overtreedt de regels niet, maar wordt door Instagram wel als ongepast gezien. Deze posts worden niet verwijderd, maar wel lager op tijdlijnen geplaatst zodat veel minder mensen ze te zien krijgen. De derde categorie schendt de regels en wordt volledig van het netwerk geschrapt.

Algoritme gaat deze beslissingen maken

Deze beslissingen worden nu nog door mensen gemaakt, maar in de toekomst wil Instagram dit door een algoritme laten doen. Hierdoor moeten ongewenste posts automatisch gemarkeerd worden, zodat het veel sneller naar de onderkant van de tijdlijn kan verschuiven.

Dat moet er niet alleen voor zorgen dat de beelden minder mensen bereiken, maar het de personen die de beelden delen ook ontmoedigt omdat ze toch nauwelijks bekeken worden.

Facebook, het moederbedrijf van Instagram, is al meerdere malen op de vingers getikt over dit onderwerp. Zo ging het sociale netwerk al meerdere malen in de fout door livestreams van aanslagen uit te zenden en lange tijd online te laten staan.

Lees ook: Zo vaak gebruik jij Instagram, en zo stel je een tijdslimiet in

Meer weten over Instagram?

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu