Instagram gaat de concurrentie aan met TikTok met ‘Instagram Reels’

Dilara Isik
13 november 2019, 11:29
2 min leestijd
Instagram gaat de concurrentie aan met TikTok met ‘Instagram Reels’

Instagram heeft een nieuwe functie aangekondigd: Reels. Hiermee gaat de app de strijd aan met de populaire app TikTok.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe camerafunctie voor Instagram

Instagram Reels wordt een nieuwe camerafunctie zoals Boomerang of Superzoom. Met de nieuwe functie maak je videoclips op muziek van 15 seconden. Je kiest je favoriete liedje uit en maakt een filmpje van jezelf terwijl je op de muziek playbackt, of iets doet wat ook in het liedje gebeurt. Je kunt het natuurlijk zo gek mogelijk maken, of de meest professionele videoclip van vijftien seconden schieten.

Hierbij kun je allerlei soorten liedjes kiezen. Selecteer bijvoorbeeld bekende hits van dit moment, maar je kunt ook zoeken met hashtags of via de Explore-functie. Je kiest dan welk gedeelte van een liedje je wil gebruiken voor je Reel. Vervolgens kun je verschillende stukjes film uploaden.

Instagram Stories Update

Je kunt zelfs je videoclip nog bewerken. Instagram voegt daarvoor ook nieuwe bewerkopties toe. Zo kun je speciale overgangen, filters of special effects toevoegen. Tot nu toe is de functie alleen nog beschikbaar in Brazilië. Instagram doet dat om de functie te testen voordat het in andere landen beschikbaar wordt.

Veel overeenkomsten met TikTok

De nieuwe functie lijkt natuurlijk als twee druppels water op de populaire app TikTok. Het idee voor Instagram om dit nu over te nemen, is dat het makkelijker wordt voor gebruikers om video’s zoals die van TikTok te maken, en te delen met hun volgers of beste vrienden. Omdat er meer van je vrienden op Instagram zitten, is het makkelijker om je filmpjes te delen met een groter publiek.

Momenteel heeft TikTok echter ook een hele hoop gebruikers: 1,5 miljard mensen gebruiken de app maandelijks. Toch zal deze functie van Instagram waarschijnlijk veel gebruikers van TikTok naar zich toe trekken. Dit gebeurde namelijk ook met Snapchat toen Instagram Stories werd geïntroduceerd.

tiktok beginnersgids

Het is natuurlijk wel de vraag in hoeverre Reels zal aanslaan onder Instagram gebruikers. Deze filmpjes worden namelijk in scène gezet, terwijl andere Instagram-functies vooral gebaseerd zijn op spontane foto’s en video’s, zoals met Instagram Stories. Het is in ieder geval nog even afwachten wanneer de functie beschikbaar wordt in Nederland.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu